Logo
Pagrindinis > Projektai
Tarptautinio kultūrinio mobilumo pagreitis įgautas Sartuose!
Parašė   
Penktadienis, 08 Vasaris 2013 11:22

Visai neseniai kartu su eikliaisiais keturkojais prašuoliavo tradicinės Sartų žirgų lenktynės ir šurmuliavo akimis neaprėpiama amatų mugė, į kurią kasmet įvairių grožybių įsigyti ir šiaip paspoksoti atvyksta tūkstančiai žiūrovų. Šiais metais Zarasų rajono savivaldybės kultūros centro vykdomo tarptautinio projekto „Mobilumo džiaugsmas“ dėka Sartų scenoje savo pasirodymus žiūrovams galėjo pademonstruoti ir energingosios tradicinių šokių grupės iš Latvijos ir Baltarusijos.

Skaityti daugiau...
 
Šokių kolektyvų koncertas per Sartų mugę
Parašė   
Trečiadienis, 30 Sausis 2013 12:17

Zarasų rajono savivaldybės kultūros centras tradicinėms žirgų lenktynėms „Sartai 2013“ parengė smagią, mugės dalyviams sušalti neleisiančią liaudiškos ir ne tik - muzikos bei šokių programą!

Zarasų kultūros centro vykdomo tarptautinio projekto „Mobilumo džiaugsmas“ dalyviai- Latvijos šokių kolektyvas „Liksme“, Baltarusijos liaudiškų šokių grupė bei Zarasų kultūros centro liaudiškų šokių kolektyvai „Ežerūnas“ ir „Ežerėlis“. Mugės svečiams, lankytojams bei dalyviams nuobodžiauti neleis geriausių Zarasų rajono, žinomų visoje Lietuvoje kapelų varžytuvės, kuriose varžysis Antalieptės, Antazavės, Smalvų, Samanių, Suvieko,Daugailių, „Čir- vyr-vyrų“ bei „Sadūnų“ kapelos. Taip pat laukia rajono svečių kapelų pasirodymai. „Sartai 2013“ mugės koncerto svečiai – legendinė grupė „Vairas“ ! Mugės muzikinę programą ves nepamainomasis „Untaniokas“ – Antanas Laurinkevičius.

Skaityti daugiau...
 
Projekto „Mobilumo džiaugsmas“ seminaras Latvijoje – kultūra turi būti matoma!
Parašė   
Ketvirtadienis, 27 Gruodis 2012 14:51

Šių metų gruodžio 4 – 6 dienomis septyniolika Zarasų rajono savivaldybės kultūros centro darbuotojų svečiavosi ir darbavosi Latvijoje. Projekto „Mobilumo džiaugsmas“ Nr. LLB-1-063 2012 metų veiklų kalendorius buvo užbaigtas paskutiniuoju kultūrinės patirties sklaidos seminaru, kuriame dalyvavo kultūros srities atstovai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš šalių partnerių – Latvijos ir Baltarusijos.

Skaityti daugiau...
 
Amatų stovykla
Parašė   
Penktadienis, 23 Lapkritis 2012 13:39

13-14-15 dienomis Zarasuose vyko Latvijos Lietuvos bendradarbiavimo per sienas programos projekto Žmonių su spec. poreikiais integravimas į bendruomenes per kultūrines veiklas „Kūryba- mano viltis“ amatų stovykla

Skaityti daugiau...
 
“Kūryba – mano viltis”- viltis padėti sau
Parašė   
Antradienis, 16 Spalis 2012 09:40

Lietuvos - Latvijos bendradarbiavimo projektas „Kūryba - mano viltis“ tęsiasi. Pasibaigus vasaros renginiams vėl sukaupiamas dėmesys į mokymus. Projekto grupių veikla nenutrūko ir vasarą, visi buvo įtraukti į Suvieko, Turmanto švenčių, Rudens mugės programas, keliavo į Daugpilio rajono šventes, buvo kviečiami ir į daugybę renginių, tapo labai populiarūs. Amatai - molio lipdymo, audimo, vilnos vėlimo sekcijos taip pat nestokojo visuomenės dėmesio, gyvai demonstruojant darbo procesą Miesto šventės metu per Žolinę, Rudens mugės metu. Pravesta Amatų stovykla, kurioje 30 Zarasų ir Daugpilio rajonų amatų sektoriaus grupės narių dalinosi kūrybingumu ir žiniomis. Taip daugpiliečiai pramoko vilnos vėlimo, zarasiečiai pynimo iš vytelių, keramikos meistrai iš Daugpilio Amatų centro papildė šios grupės žinias ir kūrybinius sumanymus. Visuomenė Rudens mugės metu pasigėrėjo scenografijos darbais, kuriuos parengė dailės mokomoji grupė.

Skaityti daugiau...
 
Kuryba - mano viltis 04-09 paroda
Parašė   
Penktadienis, 12 Spalis 2012 09:30

 

Balandžio 9 d. Surengta projekto „Kūryba – mano viltis“ veiklų paroda. Savo darbus eksponavo keramikos studijos ir vilnos vėlimo studijos mokymo grupių dalyviai. Paroda veikia nuo Balandžio 9 iki balandžio 30 d.

Skaityti daugiau...
 
Rudens mugė
Parašė   
Pirmadienis, 08 Spalis 2012 16:35

Ruduo... auksinis rugsėjis netruko ateiti ir lapų margumynas pakeitė žaliuojantį vaizdą pro langą. Miškuose pašėlusiu greičiu pradėjo dygti grybai, sirpti uogos, o paukščiai – ruoštis palikti gimtąjį kraštą. Liūdna, kad vasara pabėgo, tačiau kartu ir smagu – stebint ryškiaspalvius klevus, mojančius savo šakomis praeiviams, kaštonus, žeriančius subrandintus vaisius ir vaikus, šėlstančius lapų jūroje.

Skaityti daugiau...
 
<< Pradžia < Ankstesn 1 2 3 4 5 6 Sekantis > ir >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL