Per Jonines Zarasuose – regiono Dainų šventė
Ketvirtadienis, 19 Birželis 2008 11:54
Pats gražiausias, pats kupliausias paparčio žiedas auga Zaraso ežero saloje! Netikite? Per Jonines atvažiuokite į Zarasus ir patys jo paieškokite! Jei tik per šokius ir dainas tam laiko nepritrūksite!

Birželio 20-24 dienomis Zarasų miesto Didžiajame slėnyje bei Zaraso ežero saloje rengiama šio regiono dainų šventė. Jis bus tarsi aidas 2007-ųjų vasarą Vilniuje ir Kaune įvykusios Respublikinės dainų šventės, UNESCO pripažintos šedevru ir įrašytos į pasaulinį nematerialaus paveldo sąrašą. Zarasiškiai didžiuojasi, kad pernai čia pasirodė ir jų krašto meno kolektyvai, šiemet priminsiantys unikalią Respublikinės dainų šventės programą.
Skaityti daugiau...
 
Lietuvos kultūros sostinės 2008 titulą iškovojo Zarasai
Antradienis, 15 Balandis 2008 16:03
 
Tai pranešė konkurso „Lietuvos kultūros sostinė 2008” organizatorius – VšĮ „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009”.

Iš viso Lietuvos kultūros sostine 2008 siekė tapti 39 miestai ir miesteliai. Aršiausia kova vyko tarp Zarasų, Anykščių, Zapyškio (Kauno raj.), Veliuonos, Šiaulių, Trakų ir Kauno. Nepriklausomų ekspertų komisija, kurią sudarė 13 narių, įvertinę 57 projektų paraiškas, pirmenybę skyrė Zarasams. Šį miestą atstovavo Zarasų rajono savivaldybės administracijos parengtas projektas „Kultūra kaip gyvas vanduo“. Zarasams skirta 100 000 litų šiam projektui įgyvendinti.

Skaityti daugiau...
 
Zarasų pučiamųjų instrumentų orkestras čempionato zoniniame ture iškovojo ketvirtąją vietą
Pirmadienis, 14 Balandis 2008 22:39

 

Tikriausiai niekam ne naujiena, kad Lietuvoje vyksta liaudiškos muzikos kapelų varžytuvės. Jas transliuoja nacionalinė televizija, visa Lietuva gali tiesioginiame eteryje stebėti liaudies muzikantų kovą. Bet ne kiekvienas žino, kad varžytuvės vyksta ir tarp pučiamųjų orkestrų. Orkestrinės muzikos mylėtojas, „Panevėžio Garso“ pučiamųjų orkestro vadovas, idėjos autorius Remigijus Vilys, balandžio 4-5 dienomis visus Lietuvos orkestrus sukvietė į aštuntąjį Lietuvos pučiamųjų orkestrų čempionatą. 

            Praėjusių metų gruodžio mėnesį Zarasų rajono savivaldybės kultūros centro pučiamųjų instrumentų orkestras, vadovaujamas Giedriaus Lazdausko, vyko į Vilnių dalyvauti minėto čempionato zoniniame ture. Daugeliui muzikantų tai buvo rimtas išbandymas. Gavęs komisijos pagyrų ir pastabų, įvertintas 70 balų, orkestras sėkmingai įveikė „A“ kategorijos barjerą ir pateko į finalinį turą. 

           

 

Skaityti daugiau...
 
Renginiai skirti Zarasų 500 metų jubiliejui
Trečiadienis, 25 Spalis 2006 13:19

Zarasai – nuostabia kurorto dvasia alsuojantis, kasmet vis gražėjantis miestas, apjuostas septynių ežerų ežerėlių ir žalių miškų. Upių ir ežerų vingiai, tarsi karoliai pabirę kalneliai, ramybę saugantys miškai bei negausiai apgyvendinta krašto teritorija – kaskart poilsiaujančių naujai atrandami stebuklai. 
            Šiemet Zarasai mini garbingą 500 metų jubiliejų. Rugpjūčio 12-15 dienomis į šį nuostabaus grožio kampelį suplūdo didžiulis būrys miestelėnų, kraštiečių, svečių ir poilsiautojų į miesto gimtadieniui skirtų renginių kulminaciją – trečiąjį etapą ,,Zarasai rytoj – Ateities kartoms”. Jubiliejaus minėjimas pradėtas šv. Mišiomis, skirtomis Zarasų miesto 500 metų ir Švč.M.Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios konsekracijos 100 metų jubiliejaus progai. Zarasus ir zarasiečius Mišiose sveikino Panevėžio ordinaras vyskupas Jonas Kauneckas.

Skaityti daugiau...
 
Sadūnų kaimo kapelos 10 metų jubiliejus
Trečiadienis, 31 Gegužė 2006 14:25

Pirmą kartą „SADŪNAI" (dar nebūdami „Sadūnais“) susirinko Sadūnų kaimo salėje ir pabandė groti prieš 10 metų. Tuomet dažnai tekdavo repetuot ir kieno nors namuose, nes žiemą salėje būdavo šaltoka. Tada susiformavo ir pagrindinis principas: „ Minimum žmonių –maksimum rezultato.“ 
            Kaip ir visos rajono kapelos krikštą gavo važinėdami po rajoną ir, be abejo, tradiciniame Kovo 11 –osios renginyje Zarasuose. Galime pasididžiuoti, kad turime savo festivalį „SĖLOS MUZIKANTAI“. 

Skaityti daugiau...
 
Meno mėgėjų kolektyvų festivalis "VIEVERSYS"
Sekmadienis, 12 kovas 2006 12:04

kovo3Jau tapo gražia tradicija ,kaip 15- ąjį kartą kasmet ,pavasarį kovo 10-ąją,minint Lietuvos Valstybės Nepriklausomybės atkūrimo dieną Zarasų kultūros rūmuose vyksta rajono kultūros namų geriausių meno kolektyvų festivalis „Vieversys“. Kaip vyturiai parskrenda pirmąjį pavasario mėnesį,taip ir geriausieji rajono meno kolektyvai kasmet kovo 11-ąją suskrenda į Zarasus.Ši šventė – koncertas „Kaimas vakar- kaimas rytoj“- tai lyg savotiška kaimo kultūros namų meno kolektyvų,jų vadovų ataskaita reikliam Zarasų žiūrovui.

Skaityti daugiau...
 
<< Pradžia < Ankstesn 61 62 63 64 65 66 67 Sekantis > ir >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL