Suvieko bendruomenė vyksta Latviją
Ketvirtadienis, 16 Rugsėjis 2010 02:00

Rugsėjo 25 d. įvyks dar vienas Lietuvos – Latvijos bendradarbiavimo per sieną programos projekto „Vasara kaime“ renginys Latvijoje Liksnoje. Į jį vyksta Suvieko seniūnijos bendruomenės nariai. Tai Suvieko kultūros namų folkloro kolektyvas „Čičirys“, vadovė Diana Skvarčinskaitė, tradicinė kapela, vadovas Albinas Burokas, Suvieko seniūnas Antanas Altanas, kultūrinių renginių organizatorė Vida Gaigalienė ir kiti bendruomenės nariai. Projektas svarbus tuo, kad pasienyje gyvenantys kaimo žmonės gali bendrauti, pasidalinti patirtimi sprendžiant aktualias savo bendruomenės problemas, pažiūrėti, kaip sprendžiamos aktualios socialinės problemos abiejose sienos pusėse ir pasimokyti gerosios patirties iš savo kaimynų. Tikimasi, kad užsimegs tarptautiniai ryšiai projekto metu vystysis ir toliau, ir peraugs į ilgalaikį bendradarbiavimą ne tik kultūrinėje bet ir įvairiose srityse.

 

Zarasų rajono savivaldybės

kultūros centro informacija

 
Zarasų kultūros centras pradeda naują darbo sezoną
Pirmadienis, 13 Rugsėjis 2010 00:20

Po neilgo išsiskirymo, vieniems po Regioninės dainų šventės, kitiems po paskutinės miesto šventės „ Žolinės“, Zarasų kultūros centras kviečia mėgėjų meno kolektyvų dalyvius naujam darbo sezonui. Tikimės, kad sugrįšite pas mus pailsėję, kupini geros energijos ir darbingo nusiteikimo, viliamės kad ir tokiu nelengvu laikotarpiu  ištikimų rėmėjų bei dalyvių pagalba sugebėsime praskaidrinti zarasiečių kasdienybę prasmingais spektakliais, smagiais koncertais, gražiomis šventėmis.

Skaityti daugiau...
 
Jogos užsiėmimai ZKC
Pirmadienis, 13 Rugsėjis 2010 00:09

Jogos uzsiemimai

Proto ramybė yra laimė. Sveikata yra turtas. Joga parodo į tai kelią.

Joga yra gyvenimo būdas. Tai išbaigta mokymo sistema apie kūną, protą ir vidinę dvasią. Šis teisingas gyvenimo menas gimė Indijoje prieš tūkstančius metų. Joga yra praktiniai
patarimai, tai nėra religija, todėl jais vadovautis gali visi.
Joga yra disciplinuotas gyvenimas „gyventi kukliai, mąstyti giliai“. Senovės jogai kūną laikė transporto priemone. Jei norime, kad kūnas tarnautų kiek galima ilgiau, turime
atsižvelgti į jo poreikius ir juos tenkinti. Kad automobilis važiuotų, reikia tepalų, akumuliatorių, aušinimo sistemos, tinkamų degalų ir protingo vairuotojo. Taip pat ir su kūnu. Tinkamais pratimais „patepamos“ visos kūno sistemos: sąnariai, raumenys, raiščiai, sausgyslės ir kitos kūno dalys, stimuliuojama apytaka ir didinamas lankstumas.

Tinkamas kvėpavimas padeda išvalyti ir pamaitinti fizinį kūną, taip pat kontroliuoja mūsų protą.

Kai kūnas ir protas nuolatos persidirba ir patiria įtampą, jų natūralus efektyvumas sumažėja. Poilsis ir atsipalaidavimas yra Gamtos suteiktos galimybės kūnui pasikrauti. Jogos metodai moko visiškai atpalaiduoti protą ir raumenis.

Taip kaip automobiliui reikia protingo vairuotojo, taip kūnui reikia subalansuoto proto, kuris jį valdytų. Jūsų protas bus aiškesnis ir labiau dėmesingas, pagerės gebėjimas susitelkti.

Kviečiame į jogos užsiėmimus kiekvieną pirmadienį ir trečiadienį 1730 val. Zarasų kultūros centre.

Klasikinės jogos instruktorė

Kristina Mameniškytė
Tel. pasiteiravimui 8 657 50192

 
LINE DANCE
Pirmadienis, 13 Rugsėjis 2010 00:00

 

Rugsėjo 14 d. 17:15 val. renkama nauja pradedančiųjų linijinių šokių grupė.

Įvairūs šokiai linijose.

Partnerių nereikia!

Amžius ir sudėjimas visai nesvarbu.

Jei niekada nešokote - pats laikas pradėti!

 

„Tą valandėlę, kai imi daryti tai, ką nori, prasideda iš tiesų kitoks tavo gyvenimas“ (Richard Buckminster Fuller).
Linijos šokiai – ne tik puiki laisvalaikio praleidimo forma, bet ir gyvenimo būdas. Daugeliui linijiniai šokiai patrauklūs, nes šokti čia nebūtinas partneris, o šokama šokėjams išsirikiavus linijose. Šokti gali kiekvienas: tiek jaunas, tiek senas. Amžius ir sudėjimas visai nesvarbu. Šokti smagu dar ir dėl to, kad skamba populiariausi muzikos kūriniai. Linijiniai šokiai šokami pagal skirtingų ritmų muziką – rumbą, polką, valsą, svingą ir t.t.
Duomenų apie linijose šokamus šokius užtinkama dar senovės Graikijoje. Linijiniai šokiai ypač išpopuliarėjo apie 1970 metus, disko šokiams užkariavus šokių aikšteles. Džonui Travoltai sušokus kino filmuose „Grease“ ir „Saturday night fever“, linijiniai šokiai pasaulyje ėmė žaibiškai populiarėti. Europą linijiniai šokiai pasiekė apie 1980 metus. Šių laikų linijos šokių choreografijos tėvu  yra laikomas Džimas Feranzo, sukūręs klasika tapusius šokius „Tuch Puch“ ir „Waltz across Texas“.
Sparčiai jie populiarėja ir Lietuvoje. Kiekvienais metais Palangoje rengiami linijinių šokių festivaliai, į kuriuos suvažiuoja linijos šokių grupės iš visos Lietuvos.
Šie šokiai šokami ne pasirodymui, ne publikai, o savo malonumui. Čia svarbiausia teigiamos emocijos, poilsis, malonus bendravimas, nereikia ypatingų gebėjimų, išankstinio specialaus pasiruošimo ar idealios klausos.

Kviečiame ateiti šokti visa šeima.
Tel. pasiteiravimui 8 620 68815

 

 
Antazavės kaimo bendruomenės festivaliui „Vasara kaime“ pasibaigus
Trečiadienis, 04 Rugpjūtis 2010 22:22

ES programos projektas „Vasara kaime“ sėkmingai startuoja Zarasų rajone. Jau įvyko  Suvieko kaimo šventė, sulaukusi gražių atgarsių bei pripažinimo. Praėjusį savaitgalį įvyko ir Antazavės bendruomenės 15-asis kaimo festivalis. Renginio vedėjai –Dalia Deinienė ir Gytis Gruzdas pasidžiaugė gausiai susirinkusiais žiūrovais, negailėjo pagyrų ir padėkų šventės rėmėjams bei kolektyvams. Programą pradėjo antazaviškiai- kultūros namų folkloro kolektyvas „Ramtatūris“. Po to vienus kolektyvus keitė kiti: projekto partneriai- Daugpilio rajono Dubnos kultūros namų folkloro kolektyvas“Atzola“, vadovaujamas Marijos Kozyndos, Rokiškio rajono Bajorų kultūros centro moterų vokalinis ansamblis „Uogelės“, vadovė  Dalia Ziemelienė, Kauno rajono Ilgakiemio kultūros centro liaudiškų šokių grupė, vadovė Alina Vozgirdienė. Programą  papuošė ir Zarasų krašto garbės pilietis, profesorius ir kompozitorius Lionginas Abarius, o  garsioji Panevėžio rajono liaudiška kapela „Diedokai“, vadovas Gytautas Gutauskas tiesiog išjudino gausiai susirinkusius žiūrovus šokiui. Renginyje dalyvavo ir Zarasų sporto klubas „Zarasai“, vadovas Nikolajus Gusevas.   Programos metu Antazavės seniūnas įteikė padėkas ir apdovanojimus svečiams latviams, sportinių rungčių nugalėtojams, kurių išties buvo daug ir įvairių.

Projekto partneriams iš Dubnos buvo įdomu susipažinti su Zarasų rajono  kultūros centru, Stelmuže, Antazavės miesteliu. Dubnos  seniūnas, bendruomenės nariai su antazaviškiais aptarė  aktualius kultūros, socialinius klausimus. Ruošiama bendradarbiavimo  sutartis tarp Antazavės ir Dubnos seniūnijų bei bendruomenių, kurioje bus numatytas tolesnis  kultūrinis- socialinis bendradarbiavimas.

Svečiai iš Dubnos  išsivežė labai gražius įspūdžius apie antazaviškių festivalį, jų nuoširdų priėmimą.

Jūra Nastajienė

 

Skaityti daugiau...
 
Pirmasis ES projekto „Vasara kaime“ renginys
Sekmadienis, 01 Rugpjūtis 2010 22:49

Įvyko pirmasis ES Projekto „Vasara kaime“ renginys – Suvieko festivalis. Suvieko seniūnijos žmonėms tai dviguba šventė, sutapusi su Šv. Onos atlaidais. Neeilinė šventė, nes estradoje be gražių ir rimtai pasiruošusių šventės seniūnijos meno kolektyvų – „Čičirio“, Suvieko ir Samanių kapelų, Samanių solistų ir duetų, koncertavo svečiai iš Latvijos- Daugpilio rajono Liksnos kultūros namųjaunimo šokių kolektyvas, bei smagi kapela iš Vilniaus „Bičiuliai“.

Svečiai iš Latvijos susipažino su Zarasų rajono įžymybėmis – Stelmužės ąžuolu, šventa vieta, Suvieko kaimu ir jo žmonėmis, išsimaudė mūsų ežeruose. Tiek svečiams, tiek suviekiečiams šventė paliko daug teigiamų įspūdžių.

 

 
<< Pradžia < Ankstesn 61 62 63 64 65 66 67 Sekantis > ir >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL