PHILIPPE GIUSIANO Spausdinti Email
Parašė   
Antradienis, 09 Birželis 2020 13:40

 

Birželio 18 d. 18 val. Zarasų kultūros centre

Philippe Giusiano  (Prancūzija) rečitalis

Vieno iš prestižiškiausių pasaulyje, XIII tarptautinio F.Chopin‘o vardo pianistų konkurso Varšuvoje nugalėtojas.

Programoje  F.Chopin’o ir S. Rachmaninovo kūriniai.

Dėl riboto vietų skaičiaus Zarasų rajono savivaldybės kultūros centras skelbia vietų rezervaciją (100 vietų).

Rezervuoti vietą galite skambindami tel. +370 675 74503darbo dienomis nuo 10.00 iki 17.00 val.

Pasikeitus jūsų planams dalyvauti renginyje taip pat prašome pranešti nurodytu telefonu.

XIII-ojo tarptautinio Frederic Chopin’o vardo konkurso Varšuvoje nugalėtojas, Philippe Giusiano pripažintas etalonu atliekant lenkų kompozitoriaus kūrinius. Pirmą kartą šiame konkurse jis dalyvavo septyniolikos metų ir sugrįžęs po penkerių metų, 1995 metais, tapo lyderiu. Išleidus antrąjį kompaktinį diską su Chopin’o kūriniais, muzikos kritikai rašė : „… jausmas, kad taip grojo pats Chopin’as “. (O. Bellamy - le Monde de la Musique). Po sėkmės viename garsiausių konkursų pasaulyje Philippe Giusiano pateko tarp geriausių pianistų ir tai suteikė galimybę koncertuoti didžiausiose koncertų salėse, jų tarpe Carnagie Hall Niujorke, Concertgebouw Amsterdame, Veronos Teatre, La Scala Milane, Théâtre des Champs-Elizées ir Salle Gaveau Paryžiuje, Suntory Hall Tokijuje…

Philippe Giusiano dalyvavo daugelyje festivalių Prancūzijoje - La Roque d'Anthéron, kur jis yra nuolat kviečiamas, Chaise-Dieu, Aix-en-Provence, Chopin chez George Sand La Châtre, Chopin’o festivalis Bagatelle, La Folle Journée, Berlioz Festival… ir užsienyje - Ravello festivalis Italijoje, Ruhr festivalis Vokietijoje, festivalis Chopin i jego Europa Varšuvoje, Duszniki Chopin festivalis, Antonin Chopin festivalis Lenkijoje… Jis važiuoja į koncertinius turus po Vokietiją, Japoniją, Austriją, Lenkiją, Rusiją, Italiją, Portugaliją, Maroką, Daniją, Lietuvą, Ispaniją, Braziliją, Argentiną, Kanadą ir Vidurio Rytus. Jis koncertuoja su daugeliu išskirtinių orkestrų ir dirigentų, jų tarpe, Antoni Wit, Krzysztof Penderecki, Philippe Entremont, Kazimierz Kord, Yutaka Sado, Jacek Kaspszyk, Grzegorz Nowak, Marek Pijarowski…

2010 m. F.Chopin’o gimimo metinių proga Philippe Giusiano sėkmingai koncertavo Prancūzijoje, Ispanijoje, Vidurio Rytuose, Japonijoje, Lenkijoje ir Skandinavijoje, atlikdamas visus Chopin’o kūrinius fortepijonui solo ir su orkestrui.

Prancūzijoje ir Japonijoje išleisti CD, skirti Chopin’o ir Rachmaninov’o muzikai, buvo labai gerai įvertinti kritikų ir žiūrovų. Kompaktiniai albumai su Chopin’o 24 Etiudais ir 24 Preliudais buvo pripažinti visame pasaulyje. 2017 m. Varšuvos Chopin’o instituto užsakymu buvo įrašytas ir išleistas albumas, skirtas Chopin’o ankstyviesiems kūriniams.

2020 vasarą pasirodys naujausias albumas su Ignacy Felix Dobrzyński fortepijoniniais solo kūriniais bei Antruoju fortepijoniniu koncertu.

Philippe Giusiano reguliariai kviečiamas vesti meistriškumo kursus Europoje bei Japonijoje. Nuo 2008 m. jis yra kviestinis Profesorius Heisei muzikos koledže Kumamoto mieste, Japonijoje.

2019 buvo pakviestas į žiuri II-jo Tarptautinio Chopin’o vardo konkurso, vykusio Pekine, o 2020 spalio mėnesį bus žiuri narys prestižiniame XVIII-ame Frederic Chopin’o vardo konkurse Varšuvoje.

Philippe Giusiano studijavo Marselio Conservatoire de Région Pierre Barbizet klasėje , o vėliau – Paryžiaus Conservatoire National Supérieur de Musique et de Dance Jacques Rouvier klasėje, kurią baigė būdamas 16 metų. Vėliau, gavęs stipendiją, studijavo Zalcburgo Mozarteum’e. Studijų laikotarpiu laimėjo daugybę prizų nacionaliniuose ir tarptautiniuose fortepijoniniuose konkursuose.

2012 m. Philippe Giusiano buvo įteiktas Marselio Miesto Medalis už ypatingus nuopelnus muzikos srityje.

LAST_UPDATED2