Nebylaus kino siena Spausdinti Email
Parašė   
Antradienis, 21 Balandis 2020 14:06

  • KUR? Ant P. Širvio g. 36 namo sienos taip, kad S. Nėries g. 57 namo gyventojai galėtų stebėti saugiai iš savo namų ir balkonų.
  • KADA? Nuo 04-20 iki 04-24 nuo 21.00 iki 22.00 val. (priklauso nuo to, kada pakankamai sutems).
  • KĄ RODO? Nebylų kiną - kultinį „Tomas ir Džeris“ vaikams bei Haroldo Loido ir Čarlio Čaplino klasiką suaugusiems.

Nuo kino eros pradžios buvo mėginama suderinti vaizdą ir garsą, tačiau iki pat trečiojo dešimtmečio pabaigos nerasta tinkamo būdo, todėl pirmąjį savo gyvavimo trisdešimtmetį kinas buvo daugiau mažiau nebylus, vaizdams pritariama gyva muzika, garso efektais, pasakojimais ir aiškinimais, o į vaizdą įterptuose titruose buvo rašomi dialogai bei siužeto detalės. Būtent tokiu kinu kviečiame pasimėgauti ant „nebylaus kino sienos“.

Visą savaitę nuo balandžio 20 iki 24 d. sutemus ant sienos pirmiausia pasirodys Tomas ir Džeris. Tomas ir Džeris (angl. Tom and Jerry) – tai trumpametražinių animacinių filmų serijos, sukurtos animatorių iš JAV Viljamo Hanos (William Hanna) ir Džozefo Barberos (Joseph Barbera). Pirmoji animacinio filmo serija buvo parodyta dar 1940 metais, o po sėkmingo pasirodymo buvo sukurti scenarijai dar 113 serijų. Iš pradžių šitos serijos buvo rodomos kino teatruose prieš prasidedant vaidybiniams filmams iki pat 1958 metų.

Po nuotaikingų herojų nuotykių ekraną užleisime nebylaus kino klasikams - Haroldui Loidui ir Čarliui Čaplinui. Čarlis Čaplinas (Charlie Chaplin, 1889 – 1977) - vienas žinomiausių XX a. aktorių ir režisierių, komedinio žanro atlikėjas, kompozitorius, prodiuseris, turėjęs Valkatos pravardę. Haroldas Kleitonas Loidas (Harold Clayton Lloyd, 1893 –1971) - amerikiečių aktorius, komikas ir kaskadininkas, pasirodęs daugelyje nebyliosios komedijos filmų. Loidas kartu su Čaplinu laikomi vieni įtakingiausių nebyliojo kino eros kino komikų.

Maloniai primename - tai ne viešas renginys.

Galimybės stebėti neišlipus iš automobilio nėra.
Zarasų kultūros centras neatsako už jūsų saugumą.
Karantinas Lietuvoje tęsiasi, renginiai draudžiami ir būriuotis mieste draudžiama.
Viešose vietose privaloma dėvėti apsauginę kaukę.