Kultūros dienos proga padainuokite duše!
Trečiadienis, 15 Balandis 2020 15:16

Kultūros dienos proga padainuokite duše!

Balandžio 15 dieną daugelyje šalių minima Pasaulinė kultūros diena, skatinanti puoselėti ir saugoti kultūrą. Lietuva – pirmoji šalis, kurioje ši diena švenčiama valstybiniu lygmeniu. Zarasai – pirmoji Lietuvos kultūros sostinė. Kultūra Zarasuose – tai vienas stipriausių variklių ir magnetų, pritraukiantis atvykstančiuosius, buriantis vietinius, ugdantis savo sekėjus ir lydintis žmogų nuo gimimo iki pat brandžios senatvės.

Zarasų kultūros centro bendruomenė šiandien tradiciškai nesirenka kultūros centro patalpose, bet mes visi mintyse ir savo sielos gelmėse švenčiame ir kviečiame Jus visus – mūsų plačios kultūros bendruomenės narius – būtent šią dieną vardan mūsų perskaityti vienu puslapiu daugiau iš skaitomos knygos, paklausyti viena daina daugiau iš savo mėgiamo grojaraščio, pažiūrėti vertingą filmą ar kokybiško koncerto įrašą, paimti į rankas seniai užmirštą instrumentą, padainuoti duše, pašokti virtuvėje ir prie puodelio arbatos kartu su šeima prisiminti pačius geriausius mūsų ir jūsų renginius, kurių metu kartu džiaugėmės muzika, šokiais ir spektakliais, o svarbiausia – vieni kitų draugija.

Kultūra neatostogauja, kultūra nemiega. Lai tai būna produktyvus laikotarpis mums - pasisemti naujų idėjų ir įkvėpimo, o jums – pasiilgti mūsų ir su dideliu entuziazmu grįžti į aktyvų kultūrinį gyvenimą kai visos negandos bus jau praeityje.

Su Kultūros diena, mieli kultūros darbuotojai, kūrėjai, žiūrovai, lankytojai ir kritikai.