Akcija. NAUJIEJI!
Penktadienis, 03 Sausis 2020 15:41

 

Pramoginė naujametinė kelionė „Akcija. NAUJIEJI!“ Zarasų kultūros centre

Zarasų kultūros centras - bene vienintelis Lietuvoje kultūros centras gruodžio 31 – osios vakarą tradiciškai siūlantis savo žiūrovams pramogines programas, kurių turinį ruošia mėgėjų meno kolektyvai ir atlikėjai. Pasiruošimas šiam renginiui nebūna lengvas – idėjos generavimas, naujų kūrinių parinkimas ir pritaikymas kiekvienam kolektyvui, po kelias valandas trunkančios, daug ištvermės reikalaujančios bendros repeticijos, kuriose dalyvauja žmonės, susirinkę po sunkios darbo dienos, kurių namuose laukia šeima, kurie nėra profesionalai, bet dažnai ruošiasi dar nuoširdžiau už tikras scenos žvaigždes. Visos šios pastangos ir darbas iki renginio dienos dažnai būna nepastebimas ir nežinomas žiūrovui. Šiais metais ypatingas dėmėsys tap pat buvo skirtas ir kiekvieno dalyvio sceniniam kostiumui – kaukei.

2019 metai Zarasų kultūros centre buvo pabaigti pramogine naujametine kelione „Akcija. NAUJIEJI!“. Gruodžio 30 dienos vakarą buvo organizuojama generalinė renginio repeticija su žiūrovais – atlikėjų artimaisiais ir šeimų nariais, nes dažnas jų neturėjo galimybės įsigyti bilieto į renginį Naujųjų metų išvakarėse. 31 dieną buvo organizuotas tik vienas seansas vietoje įprastų dviejų, nes šį kartą renginio formatas (kostiumų, dekoracijų pasikeitimas) buvo sudėtingas, nepritaikytas išpildyti du kartus iš eilės. Bilietai į vienintelį seansą buvo išpirkti akimirksniu.

„Akcija. NAUJIEJI!“ pasakojo, kaip skirtingi personažai nusprendė Naujuosius sutikti kitaip, ir štai – akcija! Patrauklus pasiūlymas sutikti Naujuosius už tūkstančio kilometrų, prabangiame viešbutyje, kuriame organizuojamas kaukių balius. Jauna mergina, pavargusi nuo nelaimingų santykių (Brigita Kontrimaitė), ilgus metus kartu gyvenanti pora, kuriai trūksta gyvenimo prieskonių (Birutė ir Gintaras Andrijauskai), dvi draugės, pasiilgusios nuotykių (Skaidrė Vanagaitė ir Dalia Kožemiakina), moteris su dukra, kurių vyras ir tėtis nuolat dirba arba yra išvykęs (Virginija Abramavičienė ir Gintarė Juškėnaitė), vyras, laisvalaikiu sunkiai atsiplėšiantis nuo televizoriaus ekrano (Sergėjus Kotovas) ir vienišas vyras, kurį draugai paskatino susitikti su moterimi iš pažinčių svetainės (Alvydas Gaidys ir „Čir vir vyrai“) – visi jie atvyksta į viešbutį, kur juos pasitinkanti administratorė primena - viskas įskaičiuota! Po sočios vakarienės viešbutyje pradeda vykti keisti dalykai... O kitos dienos vidurnaktį visų lauktą kaukių balių užgrobia vaiduokliai ir šmėklos. Po šio vakarėlio nei vienas viešbutyje apsilankęs svečias negrįžo namo toks, koks buvo anksčiau.

Zarasų kultūros centras ypatingą, nuoširdžiausią padėką reiškia Brigitai Kontrimaitei ir Lukui Bardinskui, kurie dvi dienas triūsė ruošdami atlikėjus scenai, kūrė šukuosenas ir makiažą. Renginyje dalyvavo:

Aktoriai: Eglė Vaitkevičienė, Brigita Kontrimaitė, Birutė ir Gintaras Andrijauskai, Skaidrė Vanagaitė ir Dalia Kožemiakina, Virginija Abramavičienė ir Gintarė Juškėnaitė, Sergėjus Kotovas (Visaginas), Antanas Trumpa, Alvydas Gaidys ir „Čir vir vyrai“.

Solistai: Viktoras Lapėnas, Aleksandra Pulokienė, Jovita Prakapavičiūtė

Šokėjų grupė: Elžbieta Juškėnienė, Inga Zakarauskienė, Diana Skusevičienė, Gabrielė Šakalytė, Lukas Bardinskas

Meno kolekyvai: Zarasų kultūros centro mišrus choras „Gelmė“ (vad. Viktoras Lapėnas), vokalinis moterų ansamblis „Rasos“ (vad. Rasa Rugaitytė), jaunimo šiuolaikinių šokių grupė „Mėta“ (vad. Skaidrė Vanagaitė), linijinių šokių grupė (vad. Inga Mikutavičienė), vyresniųjų liaudiškų šokių grupė „Ežerūnas“ (vad. Inga Zakarauskienė), kapela „Čir vir vyrai“ (vad. Gintaras Andrijauskas)

Kostiumus kūrė Gražina Kazokienė, Darius Kazokas, Marytė Širvinskienė

Scenografiją kūrė Birutė Andrijauskienė, Antanas Trumpa

Renginio garsas – Vincas Vaitkevičius

Renginio apšvietimas – Tomas Žiliukas

Renginio režisierė – Gražina Kazokienė

Daugiau nuotraukų čia