Kurk, kad išliktum
Penktadienis, 22 Lapkritis 2019 13:27

Nors anglų kalba Zarasų rajone skamba retai, bet žodžius „Create to remain“ išmoko mažiausiai 50 tiesioginių projekto dalyvių ir mažiausiai 700 projekto renginių žiūrovų. Šiame krašte dažniau lietuviškai vadinamamo projekto „Kurk, kad išliktum“ sekėjai klausdavo: „Ar lietuviškų pavadinimų nebeturime, kad angliškai viską vadiname?“ Bet tiesa ta, kad pagal europinių projektų reikalavimus reikėjo laikytis europinio pavadinimo. Bet kaip pavadinsi, taip nepagadinsi. Ir štai nuo 2018 m. birželio 1 d. Zarasų rajono savivaldybės kultūros centro kartu su Daugpilio rajono savivaldybės Kultūros skyriumi vykdytas projektas pasiekė finišą.

Baltic techno show on air Baltic techno show on air

Kultūros centro direktorius Aurimas Gudas džiaugiasi, kad projekto dėka finansinė renginių organizavimo rajone našta mažėja: „Projekto ‚Kurk, kad išliktum“ įsigijimai – mobili scena, kurios mums jau pavydi visi aplinkiniai miestai, renginių įgarsinimo ir apšvietimo įranga, apsauginės tvorelės, lauko baldai ir kt. – tai yra tokie žiūrovui savaime suprantami dalykai, kad niekas net nesusimąsto, kiek tai kainuoja, ir kad ta kaina mažina investicijas į žiūrovui teikiamo kultūrinio produkto turinį, kokybę. Šios vasaros renginiai parodė, kad taupydami lėšas renginių techniniam aptarnavimui, didiname kultūrinės programos įvairovę ir tai labai džiugina“.

Baltic techno show on air Baltic techno show on air

Projekto vadovė Aleksandra Pulokienė, abibendrindama projekto rezultatus, sakė: „Kai tikrindamas projekto buhalteriją auditorius paklausė – o kur dalyvių raštiški atsiliepimai? Kaip pamatuoti rezultatus, kurių pasiekė įvairiuose kursuose besimokę žmonės? Atsakiau – pasižiūrėkite į nuotraukas, viskas jų veiduose, akyse parašyta! Iš tiesų esu labai dėkinga visiems projekto dalyviams. Sutikau tokių nuostabių mūsų ir Daugpilio rajono gyventojų, auksarankių, degančiomis akimis, trokštančių patirti, išmokti, pritaikyti gautas žinias savo gyvenime. Projekto metu Zarasų rajone vyko keramikos, vytelių pynimo, fotografijos, dj, garso ir šviesos operatorių kursai, Šeimų festivaliai. Projekto dėka rajono bendruomenės gavo nemokamą transportą dalyvauti renginiuose ir kursuose – mažėjant gyventojų skaičiui rajone, tai buvo itin pasiteisinusi priemonė apjungti ir suartinti žmones. Visi kartu daug ko išmokome, užmezgėme naujų kontaktų ir dar nepasibaigus šiam projektui pateikėme naują paraišką bendradarbiavimui su Daugpilio rajonu pratęsti ir išplėsti. Laukiame rezultatų bei tikimės ir toliau sėkmingai pritraukti investicijų Zarasų ir Daugpilio rajonų kultūrai.“

Baltic techno show on air Baltic techno show on air

Baltic techno show on air

Baltic techno show on air

Baltic techno show on air

Bendra informacija apie projektą:

2014–2020 m. Interreg V-A Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programos projektas Nr. LLI-337 „Daugpilio ir Zarasų rajonų atskirtų teritorijų gyventojų kūrybiškumo, aktyvumo ir verslumo skatinimas, pasitelkiant sociokultūrines priemones. Kurk, kad išliktum“.

Projekto biudžetas – 227 187,00 Eur

Europos regioninės plėtros fondo bendrasis finansavimas – 193 108,95 Eur

Už šio straipsnio turinį atsako Zarasų rajono savivaldybės kultūros centras. Jokiomis aplinkybėmis negali būti laikoma, kad jis atspindi Europos Sąjungos nuomonę.

Baltic techno show on air