Logo
Pagrindinis > Projektai > Rajone praūžė Šeimos festivaliai
Rajone praūžė Šeimos festivaliai
Parašė   
Trečiadienis, 22 Gegužė 2019 16:27

Gegužė šiais metais mus lepina ne tik šiluma bei saule, bet ir renginių gausa. Zarasų kultūros centras, nelaukdamas kurortinio sezono pradžios, išsikraustė po atviru dangumi ir pirmą kartą Zarasų rajone suorganizavo Šeimų festivalius.

 

Kultūros centro direktorius Aurimas Gudas, pats savo šeimoje augindamas du gražius, aktyvius vaikus, teigia, kad kultūra ir visuotinė gerovė prasideda būtent nuo šeimos, todėl dar planuodamas 2014–2020 m. Interreg V-A Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programos projekto Nr. LLI-337 „Daugpilio ir Zarasų rajonų atskirtų teritorijų gyventojų kūrybiškumo, aktyvumo ir verslumo skatinimas, pasitelkiant sociokultūrines priemones. Kurk, kad išliktum“ kultūrines veiklas, tiksline renginių auditorija pasirinko būtent Zarasų rajono šeimas: „Buvo smagu stebėti, kaip skirtingai renginių veiklas priima ir į jas įsitraukia Avilių, Suvieko ir Turmanto bendruomenės, ypač vaikai. Vieni nedrąsiai, kiti stačia galva.“

Festivalių programose veikė vaikų žaidimų kiemeliai, įvairios bendruomenės darbų parodos, ant projekto „Kurk, kad išliktum“ dėka įsigytos mobilios scenos koncertavo Zarasų miesto bei rajono atlikėjai ir svečiai iš Daugpilio rajono, Latvijos. Šeimoms buvo įtrauktos į edukacinės kulinarinės programos veiklas, o pasistiprinus, visi buvo pakviesti pasišokti ir tiesiog praleisti laiką kartu – vienoje didelėje šeimoje.

Keletas akimirkų iš praėjusių festivalių (Nuotraukos Eriko Černovo).