Sadūnų kaimo kapelos 10 metų jubiliejus
Trečiadienis, 31 Gegužė 2006 14:25


            ,,Sadūnų" kolektyvas atskirai  mini Šiauliuose vykstantį festivalį „UNT RUBEŽIAUS“ (Šiauliai) bei jo organizatorių Pranciškų Trijonį. Tai turbūt viena rimčiausių mokyklų, kuri daug ko išmokė. Ten patirta ir pirmoji pergalė. Labai džiaugtasi ir pakvietimu į festivalį „GRIEŽYNĖ“ Vilniuje. 
            ,,Sadūnai" mėgsta koncertuoti „gyvai“ . Būtent  taip grodami jie aplankėLenkiją, Latviją, Vokietiją, Belgiją. ir, savaime aišku, visą Lietuvą. Dabar „Sadūnai“ įrašinėja savo naują albumą kaimišku, bet ne visai tradiciniu pavadinimu „GAZ-69“  
                          Visus, mylinčius skambią ir nuotaikingą kraštiečių dainą, „Sadūnai“ kviečia į 10 metų jubiliejinį koncertą, kuris vyks kovo 8 d. 18 val. Zarasų kultūros centre. Jubiliejinio koncerto svečiai - grupė ,,Kitava".
            Bilietų kainos: 5 Lt, 8 Lt, 10 Lt.    Iš respublikinės spaudos:
           Pirmąkart savo gimtojo Zarasų rajono Sadūnų kaimo v ardą kapelija Sadūnai visai Lietuvai paskelbė 1997 metais – sudalyvaudami televizijos laidoje - varžytuvėse “Duokim Garo!”. Beveik šeimyninį penketuką sudaro tėvas Petras Leleika su 2 sūnumis Aurelijumi ir Giedriumi bei dar du kraštiečiai Gintaras Andrijauskas ir Ramūnas Lisinskas. Nuolat įvairiuose tiek Lietuvos tiek kitų valstybių festivaliuose, gegužinėse bei vakaruškose koncertuojantys Sadūnai rasdavo laiko ir “Duokim Garo!” varžytuvėms pasiruošti. O sezono pabaigoje tapo absoliučiais laidos čempionais. Tapę nugalėtojais ant laurų neužmigo – įrašė pirmąjį albumą “Grieš armonika vakarą tylų” ir jau sekančiais metais vėl stojo į “Duokim Garo!” kovotoju gretas.
            2002 metais antrąkart tapę absoliučiais “Duokim Garo!” nugalėtojais Sadūnai įrašė antrąjį albumą “Ups dra la la”, kuris atvėrė jiems duris i populiariosios muzikos pasaulį. Tais pačiais metais jie jau startavo LNK muzikinių dvikovų laidoje NML. Šie metai buvo Sadūnų šlovės metai. Kapelijos žinomumas smarkiai išaugo .
Kaip ir “Ups dra la la” taip ir naująjį albumą “Duodam trunksmo!” Sadūnams padėjo įrašyti garsūs Lietuvos šokių muzikos prodiuseriai Žeraldas Povilaitis ir Art G.