Turmantas – labai unikali savo papročiais ir kultūra Lietuvos dalis. Čia gyvena lietuviai, rusai, lenkai. Būtent tai ir lemia išskirtinę miestelio kultūrinę veiklą, kurioje persipina graužiausi šių tautybių menai.

Zarasų rajono savivaldybės kultūros centro Turmanto teritorinis padalinys įsikūręs pačiame miestelio centre. Jam vadovauja Tatjana Jermolajeva. Dirba meno vadovai Ana Lotočka-Šukelienė ir Valerijus Bogomolnikovas.

Turmante iškilmingai minime visas svarbiausias valstybines ir kalendorines šventes (užgavėnes, velykas, Jonines, kalėdinius renginius).

Jau septyneri metai iš eilės vyksta tradicija tapęs renginys "Turmanto vasaros šventė", kuri prasidėjo nuo garbaus miestelio jubiliejaus sukakties 220 metų. Tai viena iš didžiausių miestelio švenčių, koncertuoja vietiniai saviveiklininkai bei visada kviečiami svečiai. Organizuojami konkursai (gražiausia sodyba, skaniausias patiekalas, madų šou, sportinės rungtys ir t.t.).

Mes artimai bendradarbiaujame su lenkų ir rusų bendruomenėmis, dalyvaujame jų organizuojamose šventėse. Taip pat niekada neatsisakome koncertuoti su kolektyvais ir už savojo miestelio ribų.

Adresas:
Tilzes g.1, Turmanto sen., Zarasų raj.
Tatjana Jermolajeva
Tel. : 867120773

Kolektyvai:

Moterų vokalinis ansamblis "Sidabro gija".

Vokalinis instrumentinis ansamblis "VIATUR".

Solistai -vokalistai

Moterų linijinių šokių kolektyvas

Jaunimo šiuolaikinio šokio grupė "VIVO"

Jaunimo šiuolaikinio šokio grupė "S.I.R.R."

Vaikų šiuolaikinio šokio grupė "Happy step"

Megėjų teatras