NEIŠAUK IŠ TEATRO
Trečiadienis, 04 Balandis 2018 10:12

Teatro dienos Į Kultūros centrą subūrė įvairaus amžiaus sceninio meno gerbėjus ir mylėtojus.

26 d. ir 27 d. buvo skirtos vaikams. Džiugu buvo tai, kad kai kurie spektakliai buvo skirti Lietuvos atkūrimo šimtmečiui.

Jauniesiems žiūrovams skirtose teatro dienose dalyvavo Zarasų ,,Santarvės“, Salako ( rež. D. Baubinaitė ir R. Putrimaitė) mokyklų, Avilių kultūros skyriaus (rež. L. Čerkova, (Antazavės vaikų globos namų (rež. S. Vanagaitė) teatriukai. Ir vienintelis lėlių teatras ,,Pagrandukas“ iš Smalvų (rež. D.Stunžienė).

,,Santarvės“ mokykloje vaikai ugdomi per teatrinį meną, nes ne tik gausiausias jaunųjų aktorių susibūrimas, bet ir žiūrovai salę labiausiai užpildė būtent iš šios mokyklos. Tai pradinių klasių mokytojų (D. Tumalovičienės, D. Kukonenko, A. Guntulienės, L. Lumbienės) triūsas ir nuopelnas.

28 d. pasirodė Zarasų KC jaunimo teatro grupės ,,Su elektra“, ,,Lagaminas“ (,,Antogonė“ , pagal Sofoklį), Degučių teatro grupė ,,Žibintas“ pirmą kartą pastatė šokio spektaklį ,,Dykumos šnabždesys“ (rež. S. Vanagaitė). Turėjome ir svečių – Gargždų kultūros centro teatro studiją ,,Kėdės“ (rež. A. Mozeris), kurie parodė smagų, žaismingą vaidinimą ,,Bisetotopija“, pagal D. Biseto pasakas.

O nuostabų vakarą mums padovanojo Visagino kūrybos namų teatras ,,Gyvenimas yra gražus“. Svečiai parodė mums dramą ,,Heroica arba Prometėjo pasmerkimas“, pagal J. Marcinkevičių (rež. B.Davidovičė).

29 d. matėme O. Koršunovo teatro spektaklį ,,Vestuvės“.

 

30 d. Teatro savaitė buvo uždaryta spektakliu ,,Edipas pusryčiauja“ (rež. A. D. Harner), kurį atvežė Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentai.