,,Dainom išbraidysim tėviškę"
Pirmadienis, 16 Spalis 2017 12:52

Nedažnai mus džiugina šilti saulės spindulėliai, savo nuostabiom, ryškiom rudeninėm spalvom nuspalvindami vis niūresnius vakarus. Ir nors visame rajone, ir pas kaimynus nuskardeno vasaros renginių šaukiniai, bet dabar galime gyventi šiltais prisiminimais.O džiaugtis yra kuo!!! Šalia kitų renginių, Salako bendruomenė šventė kultūros namų 30-metį!!!

Pradėjom švęsti dar prieš pagrindinį renginį, skirdami tam koncertus išvykose, vietoje. O pagrindinis, trijų dienų renginys ,,Dainom išbraidysim tėviškę" vyko pačiu nuostabiausiu vasaros laiku, pagrindinių Salako Švč. M. Marijos Sopulingosios bažnyčios atlaidų - Petrinių metu (birželio 30d., liepos 1-2d.). Šventėme patys, sulaukėme kraštiečių iš svetur, meno saviveiklos kolektyvų iš Utenos r. Sudeikių, iš Zarasų miesto, Vajasiškio bendruomenės, Kupiškio, Anykščių r., Vilniaus ir Šiaulių... Suprantama, čia nesuminėsiu, bet pasidžiaugsiu profesionalumu, masiškumu, aktyvumu, nuoširdumu...

Prisiminėm ne vien nuostabius salakiečių koncertus, įvairias akcijas, bet ir ,,Laimės šulinius", kavinę ,,Prisiminimą", diskotekas su 1980-90 metų muzika... Pasodinom 30-mečio ąžuolą. Dėkingi visiems finansavusiems šią šventę, taip pat ir Zarasų rajono savivaldybei, kuri rėmė bendruomenės ,,Sakalas" projektą ,,Dainom išbraidysim tėviškę". Dėkingi Salako kultūros namų saviveiklininkams, miestelio organizacijoms, kurie buvo dalyviai ir rėmėjai. Dėkingi rėmėjams, pagalbininkams, kurie nepanoro viešumos. Salako šventės nesibaigia - Advento pradžiai jau kviečiame į kraštiečių susibūrimą ,,Giesmė Salakui".

Pagarbiai
Zarasų r. sav. kultūros centro,
Salako teritorinio padalinio vadovė
Audronė Macijauskienė