Ketvirtadienio vakaras Zarasuose nebuvo eilinis
Penktadienis, 29 Rugsėjis 2017 14:56

 

Visai nesenai pradėjus naująjį renginių sezoną su temperamentingais šokėjais iš Gruzijos Gori miesto, ketvirtadienį žiūrovai rinkosi į vienų geriausių Lietuvos atlikėjų koncertą. Zarasuose, su koncertine programa „Gražiausios džiazo baladės“, viešėjo dainininkė Rūta Ščiogolevaitė, pianistas Paulius Zdanavičius ir trimitininkas Vytautas Skudas.

Šie unikalūs atlikėjai dovanojo daugiau nei valandą trukusį koncertą. Pataikaudami žiūrovams atlikėjai atliko kūrinį „Pavakarys“, kuris, anot Rūtos – vienas gražiausių lietuvių autorių sukurtų kūrinių. Bet tuo staigmenos nesibaigė. Koncertui besibaigiant, staiga panoro sudainuoti ką nors klasikinio. Lengva ranka pasiuntusi Paulių ieškoti natų portfelio kišenėje ir priminus, kad Vytautas šio kūrinio nemoka sudainavo „Seguedille“ ariją iš G. Bizet operos „Carmen“.

Po koncerto muzikantai negailėjo gerų žodžių Zarasų publikai ir žadėjo būtinai dar grįžti į Zarasus. Rūta pripažino, ją nustebino, kad Zarasuose, kažkur toli nutolus nuo sostinės ar kitų kultūrinių centrų yra džiazo mylėtojų, kurių buvo susirinkę beveik pilna salė.