Pakeliui
Parašė   
Trečiadienis, 09 Rugpjūtis 2017 13:06

Kėdainių krašto 2012 Metų kūrėja - tai nominacija, kurią laimėjo Kėdainių „Aušros“ progimnazijos dailės mokytoja metodininkė Marija Burneikienė. Optimizmas ir gera nuotaika – kasdieniai mokytojos Marijos palydovai. Tai žmogus, kuris ne tik atrado savo sėkmingos kūrybos  formulę, bet  ir dalijasi ja su savo mokiniais,  moko savo ugdytinius  ne tik kūrybos paslapčių, bet ir suteikia  sparnus tolimesniam savarankiškam skrydžiui.

Mokytojos iniciatyva mokykloje įkurta Galerija „A“, o kūrybinės idėjos realizuojamos projektuose ir įvairiuose renginiuose. Mokytojos tapybos darbai pasklidę daugelyje pasaulio šalių: Švedijoje, Vokietijoje, Anglijoje, Airijoje, Australijoje. Ji - nepakartojamų, pašėlusių idėjų autorė, bendradarbiaujanti su įvairiomis švietimo, kultūros, bendruomenių ir nevyriausybinėmis organizacijomis.

„Aš ilgai galvoju, svarstau, mąstau, o paskui labai greitai viską išreiškiu ant drobės. Esu tokis žmogus, kuris kaskart atidarydamas parodą sako, kad tai paskutinis išėjimas į viešumą. Tačiau gyvenimas padiktuoja savo sąlygas: po trumpo atokvėpio ir nurimus atsiskleidimo įspūdžiams mintys pradeda galvoje suktis, pirštai pradeda niežtėti. Tada nelieka nieko kito, kaip leisti toms mintis būti realizuotoms.“

Marijos Burneikienės tapybos darbų paroda „Pakeliui“.

Atidarymas vyks Rugpjūčio 10 d. 17 val.

Zarasų kultūros centro parodų salėj.