ZARASAI TARYTUM VASARA‘ 2017
Ketvirtadienis, 01 Birželis 2017 12:57

Paskutinis gegužės šeštadienis Zarasų gyventojams ir svečiams buvo tikra dovana- Zaraso ežero saloje gaivaus, saulėto oro , ežero vilnelių, muzikos ir judesio apsuptyje buvo atidarytas vasaros sezonas.

Kiekvienas atvykęs į šventę galėjo atrasti labiausiai patinkančią vietą ir veiklą: apsipirkti mugėje, pasėdėti paežerėje ir stebėti, kaip smagiai vandenlentėmis čiuožiama ežero paviršiumi, dalyvauti krepšinio, parko tinklinio ir futbolo varžybose su Zarasų sporto centru.

Mažiausieji su tėveliais atskubėjo į ,, Linksmąją palapinę“ , kurioje vaidino Smalvų lėlių teatro jaunieji aktoriukai su pačių darytomis lėlėmis . Žiūrovai turėjo galimybę pamėginti patys jas valdyti, taip pat susipažinti su muzikos instrumentais ir nupiešti paveikslėlį ant paplūdimio akmenukų.

O štai labiausiai vaikai džiaugėsi sulaukę Kakės Makės ir Netvarkos nykštuko, su kuriais mankštinosi ir gamino lėlytes. Visi linksmi ir miltuoti skubėjo į kitus renginius.

Didžiajame slėnyje vyko automobilių slalomas – moterų varžybos.

Palapinių miestelyje – edukacinė programa vaikams,, Kūrybinių improvizacijų ciklas ,, Knygos kelias“ veiklos jaunoms šeimoms.

Oficialų Zarasų kurortinio sezono atidarymą paskelbė Zarasų rajono meras N. Gusevas.

Nuvilnijus Zarasų miesto himnui ( atliko D. Skvarčinskaitė ir G. Andrijauskas) tiltais tilteliais pasipylė šokėjai plazdendami mėlynomis skraistėmis, susiliejančiomis su ežero vaiskumu... Tikrai Zarasai tarytum vasara...

Skambant grupės ,, Atalyja“ dainoms prasidėjo tautinio kostiumo konkurso ,, Išausta tapatybė“ regioninis turas . Gražiausius tautinius kostiumus pristatė dalyviai iš Jonavos, Ukmergės, Utenos, Kupiškio, Rokiškio, Molėtų, Kauno, Ignalinos, Zarasų , kurie varžėsi vaikų, individualių kostiumų, šeimų, šokio kolektyvų ir folkloro ansamblių kategorijose.

Tautinio kostiumo konkursą ,, Išausta tapatybė“ Lietuvos nacionalinis kultūros centras organizuoja jau antrą kartą. Jo tikslas – parodyti lietuvių tautinių kostiumų įvairovę ir grožį , pasidalinti savo įgytomis žiniomis , kūryba ir atradimais.

Dalyvius vertino garbi komisija- T. Jurkuvienė, D. Bernotaitė, V. Šatkauskaitė, D. Gražienė, A. Tumėnienė.

Baigiamajame renginyje Dubingiuose ( Molėtų rajonas) dalyvaus zarasietė B. Andrijauskienė su savo individualiu austu kostiumu ( jau nemažai aukštaičių moterų dėvi Birutės sijonus) ir suaugusių liaudiškų šokių kolektyvas ,, Ežerūnas“( vad. D. Skusevičienė).

Vakaras Zaraso saloje prasidėjo programa ,, Paplūdimio šokiai „ , kurioje dalyvavo Zarasų kultūros centro, Turmanto kultūros skyriaus, Žemės ūkio mokyklos šiuolaikinių ir linijinių šokių grupės.

Sezono atidarymo naktis skendėjo grupės ,,Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ , ,,Zeta Beat“,

,, Power Hit Radio“ muzikoje ir šventinių fejerverkų vilnyse.

Daugiau nuotraukų čia