SĖLOS MUZIKANTAI
Antradienis, 02 Gegužė 2017 10:38

XXV-asis Tarptautinis tradicinis liaudiško muzikavimo festivalis

,,SĖLOS MUZIKANTAI”

Gegužės 12 – 14 dienomis Zarasų krašte įvyko jau 25-asis festivalis „SĖLOS MUZIKANTAI“.Jo metu buvo surengti 5 koncertai: koncertas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje Vilniuje, kur koncertavo mūsų svečiai iš Norvegijos, koncertas „XXV KARTAS“ Zarasų kultūros centre, koncertas po atviru dangumi šalia Šlyninkos vandens malūno „EURO VYŽA“,  antrasis Pabaltijo mandolinininkų susibūrimas Stelmužės bažnytėlėje „PĄ ŪŽĄLU“ bei koncertas „SKAMBA TRIEILĖS“  Kultūros centre Dusetų dailės galerijoje. Visi šie renginiai labai skyrėsi vienas nuo kito tiek dalyviais, tiek savo tematika.

Festivalis tikrai buvo tradicinis, ne tik todėl, kad muzikantai grojo tradicinę muziką, bet ir todėl, kad vyko XXV-ąjį kartą, nepraleidžiant nė vienų metų. Ir žinoma – tarptautinis, nes be daugybės muzikantų iš Lietuvos, pas mus svečiavosi ir draugai iš Latvijos, Norvegijos bei Kanados.

 

Nuoširdžiai dėkojame visiems žiūrovams, kurių buvo tikrai daug, ir visiems atlikėjams: tradicinei kapelai „SALAKO MUZIKANTAI“ (Zarasų raj.), svečiams iš Latvijos „SĖLU MUIŽAS MUZIKANTI“, kapelai „DoRė“ (Klaipėda), kapelai „SMILGA“ (Kaunas), kapelai „VYDRAGA“ (Vilnius), grupei „MYLLARGUTENS GAMMALADANSORKESTER“ (Norvegija), grupei „MAGDALENA” (Latvija), svečiams iš Kanados JUOZUI ir ANTANUI BALAIŠIAMS, grupei „ZARASŲ MANDOLI-NI-NINKAI” (Zarasai), grupei „MANDO” (Vilnius), „SMALVŲ KAPELAI” (Zarasų raj.), „DUSETŲ STYGININKAMS” (Zarasų raj.), kapelai ,,CINKELIS” (Zarasų raj.), kapelai „BERNAI” (Visaginas), muzikantams iš Vilniaus, Utenos, Molėtų, Rokiškio, Zarasų.

Daugiau nuotraukų čia