„Beprotiška operos diena“ - pavasarinio vėjo gūsis!
Trečiadienis, 26 Balandis 2017 13:51

 

Rudeniškai darganotą praėjusio šeštadienio, balandžio 22, pavakarę Zarasų kultūros centre buvo šilta ir jauku. Žiūrovų salėje rinkosi operos mėgėjai arba tie, kuriems  savaitgalio vakarais nesinori vien tik kiurksoti prie televizoriaus. Tiesa, žiūrovų nebuvo labai gausu... Gal vieni miestelėnai pabijojo prasto oro, kiti turėjo kitokių reikalų. O atėjusieji į Kultūros centrą, tikrai nenusivylė. Jų laukė susitikimas su Jos Didenybe Opera!

Sutikite, ne taip jau dažnai provincijos miesteliuose apsilanko Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras. Tegu ir ne visa jo trupė, bet, neabejotinai, Zarasams tai neeilinis įvykis. Ir jį praleisti – tiesiog nedovanotina! Juk į sostinę ir būtent į Nacionalinį operos ir baleto teatrą dažnas zarasiškis išsiruošia ne taip jau dažnai...

Svečiai iš sostinės dovanojo žiūrovui „Beprotišką operos dieną“. Taip vadinosi teatralizuotas koncertas, kuriame jaunieji operos ir baleto teatro solistai: Agnė Stančikaitė, Edgaras Davidovičius, Žygimantas Galinis, Steponas Zonys atliko gerai žinomas operos arijas bei neapolietiškas dainas. Žiūrovui buvo pasiūlyta nusikelti į traukinių stotį, kurioje keleiviai laukia traukinio, vykstančio maršrutu „Sankt Peterburgas – Zarasai – Neapolis“. Paprastutė scenografija – pora suoliukų, tvorelė, žibintas... O kokios neparastos muzikinės išpažintys čia nuskambėjo!  Talentingosios Jūratės Sodytės režisūros dėka scenoje kiekviena detalė, kiekvienas rekvizitas  maksimaliai atliko savo funkciją. Įdomios, puikiai išspręstos  mizanscenos, meistriškai parinkti kostiumai. Tenka pripažinti, jog visi pasirodę scenoje jaunieji operos solistai dar ir puikūs aktoriai. Apie jų dieviškus balsus ir arijų atlikimo lygį, tegu sprendžia profesionalai, o žiūrovų salė gyveno drauge su artistų kuriamais personažais: pergyveno, mąstė, liūdėjo ir džiaugėsi. Ir žinoma, negailėjo nuoširdžių aplodismentų bei šūksnių „Bravo!“.

Teatralizuotas koncertas „Beprotiška operos diena“ tarsi gaivus  šilto pavasarinio vėjo sūkurys įsiveržė į pilką mūsų kasdienybę, sujaukė emocijas ir pažadino jausmus. Jo labai reikėjo!