SUVIEKO „CINKELIUI“- 5- ERI
Trečiadienis, 26 Balandis 2017 13:25

Pastarąją balandžio savaitę suviekiškiai nenuobodžiavo. Mažuosius aplankė Velykė, vyresniems koncertavo Arvydas Vilčinskas. Na, o penktadienį (balandžio 21- ąją), išklausę Zarasų savivaldybės mero Nikolajaus Gusevo ataskaitą, bei Tarybos narių Nijolės Guobienės ir Rimvydo Podolskio pastabas, suviekiškiai nekantriai laukė koncerto.

O koncertas – neeilinis 5- erių metų jubiliejus Suvieko kapelai „Cinkelis“, kuriai vadovauja nenuilstanti Diana Skvarčinskaitė, taip ir norisi sakyti – mūsų geroji Diana.

Naujoji Suvieko padalinio salė – pilna. Susirinko kapelos gerbėjai, Zarasų kultūros centro direktoriaus darbuotojai, Samanių kaimo kapela, vadovaujama Algimanto Trumpos.

Jubiliejinį koncertą pradėjo ir ilgų kūrybingų gyvavimo metų „Cinkeliui“ linkėjo Suvieko vokalinis moterų ansamblis, kuriam taip pat vadovauja mūsų puikioji Diana. Samanių kaimo kapela suviekiškius džiugino muzikine dovana, o šmaikštusis vadovas Algimantas – linksmais pokštais.

Prieš „Cinkelio“ pasirodymą, suviekiškiai turėjo puikią progą, pamatyti vadovės sukurtą filmuką „Cinkelio“ istorija“ , kuriame atsispindėjo kolektyvo darbas ir laisvalaikis.

Patys vietiniai gyventojai yra išsitarę, kad Suvieke kiekvienoje gryčioje buvo po muzikantą, o kas antroje – po gerą muzikantą, todėl Suvieke grojama jau labai seniai, niekas neskaičiavo metų, keitėsi vadovai, keitėsi ir muzikantai. Kapela „Cinkelis“, būtent tokios muzikantų sudėties, tokiu pavadinimu, su vadove Diana Skvarčinskaite sėkmingai gyvuoja jau 5- erius metus. Kolektyvas susikūrė, vykstant tarptautiniam projektui „Kūryba – mano viltis“. Muzikantai dalyvauja Suvieke vykstančiuose renginiuose, rajono šventėse bei festivaliuose, respublikinėje dainų šventėje, „Duokim garo“ laidose, kaimų ir miestelių šventėse, pabuvojo užsienyje – ne tik Latvijoje, Baltarusijoje, bet ir Italijoje, Belgijoje.

Prieš „Cinkelio“ pasirodymą vadovė Diana pristatė visus kapelos narius, kiekvienam skirdama malonų, meilų žodį. Kaip visada darniai skambėjo kapelos atliekama muzika ir dainos. Žiūrovai – gerbėjai garsiai plodami palaikė savo mėgstamą kolektyvą, ilgai nepaleido iš scenos. Liejosi sveikinimai, teikiamos gėlių puokštės.

Dianai Skvarčinskaitei, Tatjanai Svidinskienei, Gilmei Dainytei, Andželikai Dručkutei, Gražvydui Gasparavičiui, Petrui Bulotai, Gintautui Altanui, Vidmantui Beniauskui, Gintautui Meškauskui – įteiktos Zarasų kultūros centro direktoriaus padėkos, gėlės, sėkmės linkintys žodžiai. „Cinkelio“ kapelą sveikino Suvieko kaimo bendruomenės pirmininkė Daiva Svidinskienė, kolegos iš Samanių, Smalvų, Turmanto, suviekiškiai gerbėjai. Vadovė įteikė kiekvienam savo kapelos nariui muzikinius įrašus – 5-erių metų kūrybą, o Suvieko seniūnas, taipogi kapelos muzikantas Gintautas Altanas, įteikdamas nuostabią puokštę, linkėjo vadovei Dianai kantrybės ir dar ilgai muzikuoti kartu. Linksmoje vakaronėje ilgai netilo kalbos, vaišinomės jubiliatams skirtu tortu „Vasara“, o kas mintyse, o kas garsiai linkėjome dar daug daug turiningų vasarų „Cinkeliui“.

Suvieko teritorinio padalinio vadovė Vida Gaigalienė