„Ežerūno“ laimėjimas šalies konkurse
Antradienis, 29 Lapkritis 2016 14:24

Kas gali būti smagiau kaip galimybė susitikti seniems bičiuliams, bendraminčiams, sielos broliams! Tokie susitikimai – tai ne tik pasidalijimas patirtimi ar naujovių paieškos. Tai pirmiausia bičiuliavimasis, savo pomėgio puoselėjimas ir populiarinimas.

Lapkričio 26 d. Širvintų kultūros centre Lietuvos nacionalinis kultūros centras surengė vyresniųjų liaudiškų šokių grupių koncertinių programų konkursą „Iš aplinkui“. Jame tarp 29 geriausių Lietuvos kolektyvų dalyvavo ir Zarasų kultūros centro vyresniųjų liaudiškų šokių grupė „Ežerūnas“.

Širvintų kultūros centras ir Lietuvos nacionalinis kultūros centras nuo 2002 m. rengia šokėjų sambūrius, į kuriuos sukviečia geriausius Lietuvos kolektyvus. Šio konkurso tikslai yra aktyvinti liaudiškos choreografijos judėjimą, puoselėti sceninio šokio tradiciją, skatinti kurtis naujus suaugusiųjų šokių kolektyvus, remti ir palaikyti veikiančias ir naujai susikūrusias vidutinio amžiaus žmonių šokių grupes, ugdyti meninį lygį ir skonį, sceninę kultūrą. Beje, šiame tradiciniame konkursiniame sambūryje zarasiškiai dalyvauja jau 4 kartą.

Šiais metais visi kolektyvai buvo parengę dviejų šokių koncertines programas. „Ežerūnas“, vadovaujamas choreografės Dianos Skusevičienės, konkursui parengė liaudies šokius „Iškilmingą aplinkinį žolynėlį“ ir „Galalių gegužinę“. Pasirinkdami repertuarą ir ruošdamiesi konkursui šokėjai kruopščiai apgalvojo programos detales, daug repetavo, parengė efektingą finalą, rūpinosi tautinio kostiumo įvaizdžiu.

Solidi žinomų šalies choreografų komisija, vadovaujama Laimutės Kisielienės, visą dieną trukusiame konkurse kantriai, reikliai ir atsakingai vertino visus pasirodymus ir tik vakare paskelbė rezultatus. Stebėję repertuaro pasirinkimą, vyresniojo amžiaus šokėjams tinkamą šokių atlikimo manierą, sceninę kultūrą bei originalumą choreografijos ekspertai  puikiai įvertino ir Zarasų kultūros centro kolektyvo programą. Zarasiškiai rajonų centrų šokių grupių kategorijoje užėmė antrąją vietą. Smagu, kad tarp ryškiausių konkurso šokėjų buvo ir ežerūnietis Lauras Puslys. Jis apdovanotas diplomu šauniausiam sambūrio šokėjui. Tačiau didžiausias džiaugsmas, paskatinimas ir įpareigojimas šokėjams buvo pakvietimas aktyviai rengtis 2018 metais vyksiančiai Lietuvos dainų šventei „Vardan tos...“, skirtai Valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti. Tad „Ežerūno“ laukia ne tik smagūs koncertai ir įdomūs festivaliai, tačiau ir didelis darbas rengiantis kiekvienam meno mėgėjui svarbiausiam renginiui – Dainų šventei.




Andželika Vitkūnienė, „Ežerūno“ šokėja
Nuotraukos Mindaugo Vitkūno ir Marijampolės liaudiškų šokių grupės „Jotvingis“