Šeši – viename
Trečiadienis, 23 Lapkritis 2016 15:45

Kaimuose – ne tik sodybų , bet ir įvairių įstaigų pastatų tuštėjimo metas. Atėjo laikas, kai visos institucijos – kultūros padalinys, seniūnija, medicinos punktas, biblioteka, vaikų įstaigos telpa po vienu stogu. Ne išimtis ir Suviekas –lapkričio vidury atšventęs įkurtuves šioms įstaigoms naujai pritaikytose patalpose. Minėtos institucijos persikėlė į mokyklos pastatą, kur telpa visi ir džiaugiasi šiluma, šviesa bei bendradarbiavimu.

Ta proga į Suvieką sugūžėjo rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, direktoriaus pavaduotojas Ernestas Jurevičius bei kiti svarbūs valdžios atstovai, kultūros centro laikinai einanti direktoriaus pareigas Jūra Nastajienė bei etnografė Rimutė Vitaitė, o taip pat Suvieko miestelio gyventojai ir Suvieko įstaigų darbuotojai.

Šventė prasidėjo simboliniu rajono savivaldybės mero Nikolajaus Gusevo juostelės perkirpimu. „Vartai“ buvo atverti į kultūros padalinio jaukią ir šiltą salę. Iškilmės prasidėjo Suvieko seniūno Gintauto Altano ir kultūros padalinio vadovės Vidos Gaigalienės  kalba, kuria buvo išreikštas džiaugsmas ir padėka susidariusios situacijos sprendimu. Liejosi sveikinimai iš valdžios atstovų, kultūros centro darbuotojų, kaimyninių seniūnijų (Antazavės ir Imbrado) seniūnų, Suvieko kaimo bendruomenės, Samanių kultūros skyriaus vadovo, bibliotekos, medicinos punkto, vaikų įstaigų, kurie be galo draugiškai priėmė kolegas šalia savęs, o taip Suvieko kultūros padalinio meno mėgėjų kolektyvų narių.

Po oficialių kalbų ir sveikinimų pateikta sielos dovana nuo Salako padalinio vokalinio – instrumentinio kolektyvo „3 in 1“, kuriame dainuoja Rasa Lukošiūnaitė bei Audronė Macijauskienė, joms akompanuoja Osvaldas Macijauskas. Skambėjo net tik jautriai atliekamos dainos, bet ir Audronės prisiminimai, kai ji su savo vyru prieš 35 metus atidarė naujai pastatytus Suvieko kultūros namus. Džiaugėsi, kokie puikūs kolektyvai tuomet buvo susikūrė, o dar labiau visus nustebino, kai jai paprašius atsistoti anuomet jų kolektyvuose dainavusius, šokusius ar grojusius suviekiškius, atsistojo nemažas būrys. Visiems tai buvo malonus šuolis atgal į praėjusį amžių ir jaunas, puikiai ir prasmingai praleistas dienas, ką pagrindė  Audronės ir Osvaldo atsivežtas nuotraukų albumas.

Naujose patalpose jausmingai ir aistringai užvestą kultūros „varikliuką“, Salako atlikėjai  perleido tęsti Suvieko tradicinės muzikos kapelai „Cinkelis“ su vadove Diana Skvarčinskaite. Savo dainomis ir muzikavimu kapela energingai palaikė šventinę ir linksmą nuotaiką, žinomą ją palaikys ir ateityje drauge su kitais Suvieko padalinio mėgėjų kolektyvais - folkloro ansambliu „Čičirys“ bei moterų vokaliniu ansambliu. Po šventinio koncerto visi susirinkusieji jaukiai bendravo prie arbatos puodelio.

Suvieko teritorinio padalinio darbuotojos