Kaip „Salako muzikantai“ pirmąją vietą Aukštaitijoje išgrojo!
Pirmadienis, 07 Lapkritis 2016 13:16

„Kaimynėli, būki svečias“,- išgirdom prieš kelias savaites aidą, pasiekusį mus net iš Širvintų, kur lapkričio 5 dieną buvo organizuojamos Aukštaitijos regiono kaimo kapelų varžytuvės. Tai ir „nugrojom“ pas kaimynus visa tradicinė „Salako muzikantų“ (vadovas Osvaldas Macijauskas) kapela.

Nemanėm, kad varžysimės vieni, bet kad sugužės penkiolika dalyvių iš visos Aukštaitijos,- taip pat nesitikėjom: Molėtų rajonas – 2 kapelos, Panevežio rajonas – 2 kapelos, Utenos rajonas– 2 kapelos, Rokiškio rajonas - 2 kapelos, Jonavos – 2 kapelos, Širvintų – 2 kapelos,  na ir po vieną bet tikrai smagią atvyko iš Švenčionių, Kėdainiai, ir Zarasų rajonų. Žinot, nevažiuoji tik su ta mintim, - laimėti, bet pamačius dalyvių gausą, jauduliuko šešėlis praslinko visų mūsų veidais... O tada ėmėm ir nusprendėm – ne! Užlipę į sceną mes nesivaržysim. Mes muzikuosim kartu, kaip tai darom visada ir didžiausias pasiekimas bus, jei tą jausmą (na žinot, kai gera gera su žmonėmis, kurie stovi šalia) pajus klausytojas. Taip ir padarėm, retro stiliumi, romantiškai nusiteikę visi septyni dovanojom klausytojui, žinoma ir komisijai, kuri buvo tikrai rimta (kompozitorius Vytautas Juozapaitis, Lietuvos nacionalinio kultūros centro etninės kultūros skyriaus vyr.specialistas Arūnas Lunys, kompozitorius atlikėjas Algirdas Klova, Širvintų rajono savivaldybės mero padėjėja Janina Greičiūnaitė) pačias nuoširdžiausias emocijas ir salakonišką muzikinį foną. Ir mums pavyko. Parsivežėm pirmąją vietą, piniginį prizą ir kalną pagyrų. Džiaugiamės labai. Ar minėjau, kad labai labai džiaugiamės?:) Šiais metais, tai jau antroji prizinė – pirmoji vieta mūsų kapelai, kurią parsivežame išvykę į festivalius (pirmoji vieta dar pavasarį kartu su mumis į Salaką parkeliavo iš Kupiškyje vykusio festivalio - konkurso „Aleksiuko bandonija“, kur taip pat komisijos vertinimu tapome laimėtojais). Prizai kaupiasi, ir jau ateinančią vasarą mes tikrai visiems pasirodysime nauju sceninių įvaizdžiu (o čia jau – viešas pažadas).

Tai va, mielieji... neveltui tas lapkritis sniego pažėrė,- į „Salako muzikantų“ kiemą atriedėjo šiek tiek ankstyvos, bet labai lauktos ir, manau, tikrai pelnytos mažosios Kalėdos!

Rasa Lukošiūnaitė
Zarasų rajono savivaldybės kultūros centro
Teritorinio Salako padalinio vadovė