ČIURLIONIO KVARTETO KONCERTAS
Ketvirtadienis, 19 Gegužė 2016 08:24

Gegužės 27 d. 20 val. kultūros centro kiemelyje, per Kurortinio sezono atidarymą „Zarasai – tarytum vasara 2016“, vyks projekto „Aš myliu klasiką“ antrasis etapas. Vienas iš projekto uždavinių - populiarinti klasikinę muziką Zarasų rajone, todėl zarasiečius ir miesto svečius pakviesime į projekto pagrindinių partnerių – Lietuvos nacionalinės filharmonijos ČIURLIONIO KVARTETO koncertą. ČIURLIONIO KVARTETAS susibūręs 1968 metais tebegarsėja kaip išradingas ir techniškai pažangus kolektyvas. 1990 m.

Čiurlionio kvartetui pirmajam iš mūsų šalies menininkų buvo suteiktas aukščiausias apdovanojimas – Lietuvos nacionalinė kultūros ir meno premija. 2004 m. tarptautiniame kamerinės muzikos konkurse Šveinfurte (Vokietija) ansamblis laimėjo II premiją, buvo apdovanotas Lietuvos muzikų sąjungos „Auksiniu disku“. 2005 m. didelio užsienio publikos ir spaudos susidomėjimo sulaukė Čiurlionio kvarteto koncertai pasaulinėje parodoje „EXPO Aichi“ Japonijoje ir pristatymas VCD formatu pasaulinėje „MIDEM 2005“ mugėje Prancūzijoje.

Kvartetas koncertavo visoje Europoje: nuo Islandijos iki Rusijos ir nuo Norvegijos iki Italijos, taip pat Kanadoje, JAE, JAV, Meksikoje, Japonijoje bei Kinijoje, griežė tokiose salėse kaip Leipcigo „Gewandhaus“, Amsterdamo „Concertgebouw“, Bonos „Beethovenhaus“, Berlyno „Schauspielhaus“, Paryžiaus „Musée d’Orsay“ ir daugelyje kitų, prestižiniuose festivaliuose „Prahos pavasaris“, „Berliner Festwochen“, „Vlaanderen“, „Janačkuv Mai“, „Moravijos ruduo“, Šlėzvigo-Holšteino, „Meranofest“, „Europamusikale“, „Amadeo“ Zagrebe. O po debiuto garsiojoje Londono „Royal Festival Hall“ kultūros žurnalas „Musical Opinion“ rašė apie nuostabią, tiesiog genialią kūrinių interpretaciją, kuri Londono kamerinės muzikos mėgėjams priminė, kaip turi būti atliekama kvarteto muzika. Kvarteto nariai pasirodo ir kaip solistai, dalyvauja įvairiuose ansambliuose ir kūrybiniuose projektuose, tarptautinių konkursų vertinimo komisijose, veda meistriškumo kursus. Čiurlionio kvartetas groja unikaliais XVIII a. italų meistrų instrumentais.

Kviečiame gegužės 27 d. (penktadienį) 20 val. ateiti į Zarasų kultūros centro kiemelį, kur gamtos apsuptyje, trykštant fontanui, geriant mėtų arbatą ir apsigaubus šilta skara, galėsite pasiklausyti nuostabios klasikinės muzikos... Koncertas skirtas visai šeimai, tad kviečiame drauge pasiimti vaikus ar draugus ir kartu prasmingai pasitikti ateinančią vasarą.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba
Kultūrinės veiklos vadybininkė Asta Vilkauskienė