Logo
Pagrindinis > Projektai > Tarptautinis projektas „Theatre as a forum for political participation”
Tarptautinis projektas „Theatre as a forum for political participation”
Parašė   
Ketvirtadienis, 28 Sausis 2016 15:07

Sausio 15-18 dienomis, mūsų jaunasis režisierius Arūnas Mozeris viešėjo Graikijoje, Salonikų mieste, kur vyko pirmasis projekto „Theatre as a forum for political participation” (Teatras kaip forumas politiniam bendradarbiavimui) susitikimas. Projekto organizatoriai “Europos teatro namai” Vokietija (European Theatre House).

Kultūros centras džiaugiasi būdami šio tarptautinio projekto partneriai. Taip garsindami Lietuvos ir Zarasų vardą už Lietuvos ribų. Režisierius Arūnas parsivežė neįkainojamos kitų šalių teatrinės patirties ir užmezgė profesinius ryšius su kitų valstybių teatro kūrėjais, kurie suvažiavo net iš 14-os skirtingų Europos valstybių (Vokietija, Suomija, Estija, Lenkija, Austrija, Slovėnija, Olandija, Prancūzija, Didžioji Britanija, Graikija, Italija, Danija).

Susitikimo metu dalyviai pristatė savo darbo metodiką. Daug gilinosi į pagrindinę projekto temą „Identity through work“ (Tapatybė per darbą). Kiekviena projekte dalyvaujanti šalis turės pristatyti spektaklį pagal šią temą. Didžiuojamės, kad Lietuvą atstovaus Zarasų kultūros centro jaunimo teatras „Su elektra“, kurio vadovas ir yra Arūnas Mozeris.