Logo
Pagrindinis > Projektai > Pirmasis Grundtvig programos partnerių susitikimas
Pirmasis Grundtvig programos partnerių susitikimas
Parašė   
Ketvirtadienis, 05 Gruodis 2013 12:41

GRUNDTVIG – MES JAU ČIA!

Pirmasis Grundtvig (mokymosi visą gyvenimą) programos partnerių susitikimas Paryžiuje! Dalinamės akimirkomis ir džiaugiamės nauja tarptautinio bendradarbiavimo pradžia!

Zarasų kultūros centras drauge su padaliniu Salake 2014 – 2015 metais dalyvaus Grundtvig mokymosi visą gyvenimą partnerysčių programoje, paremtoje bendradarbiavimu tarp Europos kultūrinių organizacijų. Tai projektas, suteikiantis galimybę pasisemti žinių bei praktikos ir pažiūrėti kaip dirba įvairios kultūrinės organizacijos kitose šalyse.

Taigi, gan žvarbų lapkričio sekmadienį su kolega Eriku Černovu išsiruošėme į Paryžių. Taip taip... meilės miestas... Deja, dirbom taip intensyviai, kad paties miesto beveik nespėjome pajusti... Prancūzija mus pasitiko pakankamai geru oru, begaline mase žmonių ir darbingomis nuotaikomis. Pirmadienį (lapkričio 25 dieną) jau sėdėjome Paryžiaus Bangolet (Prancūzija) kūrybinės veiklos centre „Lutherie Urbaine“ su visais projekto partneriais prie vieno stalo. Visiems buvo labai įdomu išgirsti apie mūsų šalį, žmones, kultūrą, darbo specifiką. Pasistengėme: parodėme ir nuotraukų ir video, pasakojom kaip dirbam, ką darom, kokią patirtį bei planus turime. Pasidžiaugėme jau įvykdytais tarptautiniais projektais („Kūryba – mano viltis“, „Vasara kaime“ bei „Mobilumo džiaugsmas“) bei pasidalinome planais ateičiai. Susipažinome su būsimais (esamais) projekto partneriais. Pirmojo susitikimo metu derinome datas, tikslus, aiškinomės rūpimus klausimus bei stengėmės išspręsti neaiškumus. Projekto metu dalyviai drauge muzikuos, kurs muzikos instrumentus, dalyvaus kūrybiško mąstymo bei kultūriniuose mokymuose.

Zarasų kultūros centrui tai pirmasis toks kūrybinių partnerysčių mainų projektas, labai tikimės, jog sėkmingas dalyvavimas atvers platesnius kelius į Europą ir sutvirtins bendradarbiavimą tarptautiniu mastu.

Mūsų partneriai projekte:

  • Briuselio (Belgija) kultūros centras „La Maison de la Création“ (www.maisondelacreation.org)
  • Londono (Anglija) organizacija „Kūrybiniai projektai“ (www.capturearts.org/www.number82.org)
  • Bangolet (Prancūzija) kūrybinės veiklos centras „LUTHERIE URBAINE“ (www.lutherieurbaine.com);
  • Toskanos (Italija) kultūrinė asociacija "Il Grifo e il Leone" (www.migrantwomen.eu);
  • Zagrebo (Kroatija) kultūros centras „NARODNO SVEUČILIŠTE DUBRAVA“ (www.ns- dubrava.hr);
  • Le Bouscat (Prancūzija) kultūros centras „IDDAC“ (www.iddac.net);
  • Zarasų (Lietuva) kultūros centras, Salako padalinys (www.zkc.lt, www.salakas.lt)

Projekto koordinatorė

Rasa Lukošiūnaitė,

Zarasų rajono savivaldybės kultūros centro

struktūrinio padalinio Salake vadovė

Daugiau nuotraukų čia.