Logo
Pagrindinis > Projektai > Projekto “Mobilumo džiaugsmas” teatro stovykla Zarasuose
Projekto “Mobilumo džiaugsmas” teatro stovykla Zarasuose
Parašė   
Penktadienis, 28 Birželis 2013 09:33

 

Zarasų rajono savivaldybės kultūros centro tarptautinio projekto „Mobilumo džiaugsmas“ praktinė veikla jau pasibaigė įspūdingais renginiais praėjusį savaitgalį per Jonines. Tuo pat metu baigėsi ir paskutinė projektinės veiklos – teatro kūrybinė stovykla, kuri vyko birželio 20 – 24 d. Zaraso ežero Didžiojoje saloje, mažojoje estradoje ir kitose salos bei kultūros centro vietose. Stovykloje dalyvavo teatro mėgėjai - vaikai, jaunimas iš Baltarusijos, Latvijos bei Lietuvos – po 20 žmonių iš kiekvienos šalies.

 

Kiekvieną dieną rytais teatro užsiėmimai – drenažai, judesio plastikos, susikaupimo, improvizacijos pratimai vyko visoms grupėms kartu, po pietų užsiėmimai vykdavo mažesnėse – 3 grupėse, kurios buvo mišrios – kiekvienoje buvo ir baltarusų, ir lietuvių, ir latvių. Paskaitas, užsiėmimus vedė Klaipėdos Universiteto docentas – režisūros, aktorystės, scenos judesio bei scenos kovos dėstytojas – Linas Zubė, teatro mokytoja Kristina Vainiutė iš Vilniaus, bei Zarasų kultūros centro režisierės Skaidrė Vanagaitė ir Gražina Jonušaitė. Užsiėmimai vyko aktyviai ir entuziastingai, nors antroje dienos pusėje nuovargį jautė visi – darbo diena prasidėdavo anksti, o baigdavosi vėlai, be to, stovyklos dalyviai dar dalyvaudavo bendrose šventinių renginių repeticijose. Birželio 22 d. vakare projekto veiklų baigiamajame renginyje teatro stovyklos dalyviai pasirodė su savo per trumpą laiką parengta visų 3 mišrių grupių parodomąja programa, kurioje buvo galima išvysti, kokios krypties teatro užsiėmimai vyko kiekvienos grupės popietinėje veikloje – scenos kovos su lazdomis, plastikos, ritmo ir garso, personažų kūrimo ir vaidybos. Rytinius bendrus užsiėmimus vedė Zarasų kultūros centro režisierė Gražina Jonušaitė, Daugpilio teatro režisierius ir aktorius Ivars Brakovskis bei režisierius iš Klaipėdos Linas Zubė. Stovyklai baigiantis visi džiaugėsi įgytomis žiniomis, patirtimi, veiklos rezultatais, užsiėmimams lauke dėkingu oru, nuostabia Zarasų gamta ir per teatrą užsimezgusia tarptautine draugyste.

Už pateiktą informaciją yra visiškai atsakingas Zarasų rajono savivaldybės kultūros centras ir ši informacija jokiu būdu negali būti naudojama Europos Sąjungos nuomonei reikšti.