Logo
Pagrindinis > Projektai > Pavasarinė dovana zarasiečiams
Pavasarinė dovana zarasiečiams
Parašė   
Pirmadienis, 04 kovas 2013 17:01

 

Artėja į pabaigą Latvijos Lietuvos bendradarbiavimo per sienas 2007-2013 metų programos projekto “Kūryba- mano viltis” , kurį vykdo Zarasų rajono savivaldybės kultūros centras, vykdymas. Baigti 10 mėnesių trukę mokymai, atnešę daugįvairovės į kultūros  sektoriaus  kasdienybę, nuskambėję nepamirštamais renginiai - Suvieko ir Turmanto bendruomenių šventėmis, Rudens muge, amatų stovykla. Projekto vykdymas palieka nemažą būrį linijinių šokių mėgėjų, naujai užgimusią ir spėjusią sulaukti pripažinimo Suvieko kapelą “Cinkelis”, Turmanto, Suvieko, Zarasų vokalinius ansamblius ir būrį pasimokusių meninių amatų – vilnos vėlimo, audimo, keramikos, būrelį susipažinusių ir atradusių meninių gebėjimų savyje dailei. Projekto organizatoriai tikisi, kad pasibaigus projektui dalyvavę mokymuose žmonės neišsiskirstys, dirbs grupėmis, ar savarankiškai, toliau tobulins amatų įgūdžius, tapys, išliks linijinių šokių grupės, dainuos vokaliniai ansambliai, grieš kapela ir Turmanto instrumentinė grupė.

Kovo 8-ąją įvyks Forumas “Kūryba- mano viltis”. Tai lyg ir ataskaitinis renginys visuomenei, kuriame pamatysime ir išgirsime projekto veiklose dalyvavusių zarasiečių, turmantiškių, suviekiškių , taip pat projekto partnerių Daugpilio rajono Demene, Viški, Daugpilio šokius ir dainas, teatro pastatymą, o parodoje - dailės, audimo, keramikos, vilnos vėlimo ir vytelių pynėjų darbus. Šiam renginiui visos projekte dalyvavę grupės ruošiasi atsakingai ir parodys žiūrovams toli gražu ne viską, bet tai, ką geriausiai moka, ką geriausio nulipdė, išaudė, suvėlė ir nupynė. Manome, kad renginys bus įspūdingas ir žiūrovai nenusivils gražia pavasarine dovana.

Projektas “Kūryba- mano viltis” įdėjo svarų indėlį į Zarasų rajono bendruomenių gyvenimą. Jame dalyvavo 148, iš jų 35 žmonės turintys  negalią. Į kultūrines veiklas daug įsiliejo bendruomenės narių, kurie iki projekto  nedalyvavo kolektyvuose. Daug pramoko amato, ir toliau, manome, norės juo užsiimti, norės būti  kolektyvuose, klubuose, būreliuose. Atstatyta vasaros aikštelė prie Zarasų kultūros centro, suremontuota Suvieko kultūros namų šokių salė. Įsigyta įrangos ir medžiagų keramikos, vilnos vėlimo, audimo ir dailės mokymams. Ypatingai buvo populiarūs vilnos vėlimo mokymai, todėl sutaupius šiek tiek lėšų, visuomenės prašymu, juos pratęsime Zarasuose kovo ir balandžio mėnesį. Pirmieji užsiregistravę( nes grupė negali būti didesnė 10 žmonių) Zarasų kultūros centre, turės galimybę pasimokyti vilnos vėlimo pagrindų Zarasų kultūros centre.

Po šapelį, per projektines veiklas, per Zarasų rajono savivaldybės projektų koofinansavimus, nešame į kultūros centro, o ir mūsų visų, materialinę gerovę. Šviesos ir garso technikos tobulinimą, kolektyvų aprangą ir kolektyvų kokybę bei kiekybę.

Kviečiame Zarasų rajono gyventojus atvykti į forumą “Kūryba- mano viltis”, renginius kovo 8-ą dieną, kurie prasidės 16 valandą ir savo akimis pamatyti, ką sukūrė šalia mūsų gyvenantys ir kaimynų bendruomenių nariai.