Logo
Pagrindinis > Projektai > Konferencijoje pas partnerius
Konferencijoje pas partnerius
Parašė   
Pirmadienis, 04 kovas 2013 16:27

 

Vykdant Lietuvos Latvijos bendradarbiavimo per sienas 2007-2013 metų programos projektą projektą „Kūryba –mano viltis“ grupė Zarasų rajono savivaldybė kultūros centro darbuotojų ir vienos iš veiklų- vokalo mokymo grupė vasario 27 dieną dalyvavome konferencijoje „Žmonių su negalia vaidmuo bendruomenėse“ Daugpilyje. Partnerių surengtoje konferencijoje buvo plačiai nagrinėjama žmonių su negaliomis įtraukimas į veiklas, darbas su jais, pagalba jiems integruojantis į aktyvų pilnavertį gyvenimą.

Buvo pakviestas projektų su vaikais ir jaunimu organizatorius Ilmars Znotinš iš Rygos. Pasakojo apie neįgaliųjų vaikų įtraukimą į fotografijos pasaulį, jų meninių gebėjimų vystymą. Daugpilio rajono projekto partnerių pasisakymai apie „Kūryba –mano viltis“ projekto vykdymą, apie gerumą ir vedimą už rankos, apie atvertas duris į kūrybą, asmenybės išsilaisvinimą. Įdomu buvo klausytis režisieriaus Viktoro Jansono dirbančio su teatro grupe, ir vytelių pinėjų mokytojo iš Špogų Viktoro Kuchalskio, Demene šokių grupės vadovės Olgos Kušnerės, kurie didelį dėmesį skyrė bendruomenės nariams su negalia ir dalinosi darbo praktika su visais konferencijos dalyviais. Įdomiausia buvo susipažinti su Rygos neįgaliųjų fondo „Nas lidzas“ veikla, jo pirmininkės Sarmos Freibergos rūpesčiu ir begaliniu atsidavimu atveriant neįgaliems vaikams nepaprastas kūrybos galimybes.

Mes, zarasiečiai, taip pat supažindinome su mūsų rajone vykdomomis veiklomis, kuriomis didžiuojamės, nes pasiekėme tikrai nemažai. Padėjome daugeliui žmonių atsiverti, suteikėme galimybę bendrauti, pritraukėme į aktyvias kultūros veiklas. Konferencijos metu veikė plenero, vykusio vasarą Berkenele, kur dalyvavo ir Zarasų grupė, bei pinėjų iš vytelių ir suviekiškių vilnos vėlimo darbų paroda.

Konferencijos dalyviai mielai klausėsi Zarasų vokalo mokymo grupės, vadovaujamos Rasos Lukošiūnaitės dainų, Daugpiliečiai pristatė spektaklio „Mažasis princas“ fragmentus, kurį visą pamatys ir zarasiečiai dalyvaudami projekto forume kovo 8-ąją.

Grįžome iš konferencijos su didesniu patirties bagažu, gaila, kad tokie projektai kaip „Kūryba- mano viltis“ ne begaliniai, atrodo, kiek galėtume pritraukti žmonių, kiek įdomių veiklų dar galėtume pasiūlyti.

Rima Vitaitė

Projekto „Kūryba- mano viltis“ vadovė