Logo
Pagrindinis > Projektai > Projekto „Mobilumo džiaugsmas“ seminaras Latvijoje – kultūra turi būti matoma!
Projekto „Mobilumo džiaugsmas“ seminaras Latvijoje – kultūra turi būti matoma!
Parašė   
Ketvirtadienis, 27 Gruodis 2012 14:51

Šių metų gruodžio 4 – 6 dienomis septyniolika Zarasų rajono savivaldybės kultūros centro darbuotojų svečiavosi ir darbavosi Latvijoje. Projekto „Mobilumo džiaugsmas“ Nr. LLB-1-063 2012 metų veiklų kalendorius buvo užbaigtas paskutiniuoju kultūrinės patirties sklaidos seminaru, kuriame dalyvavo kultūros srities atstovai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš šalių partnerių – Latvijos ir Baltarusijos.

Seminarą atidarė ir projekto partnerius pasveikino Daugpilio krašto savivaldybės kultūros skyriaus vedėja Inara Mukane bei vokalinis ansamblis „Stage on“, kuris su daina „I believe I can fly“ („Tikiu, kad galiu skristi“) visiems priminė jaunimo kūrybos stovyklos, įvykusios liepos 25 – 29 dienomis Zarasuose, sėkmingus rezultatus. Džiaugiamės, kad projekte dalyvavęs jaunimas ne tik susipažino, lankėsi vieni pas kitus, bet ir iki šiol skraido vienas pas kitą mintimis, laiškais ir naujomis bendradarbiavimo idėjomis. Seminaro atidaryme taip pat dalyvavo Daugpilio krašto savivaldybės administracijos direktorė Vanda Keizika bei Baltarusijos konsulato Latvijoje atstovai. Pirmosios dienos vakarą užbaigė nuotaikingieji „Rikši“ muzikantai, įskiepiję visiems po smagią dozę latviško folk-šoko.

Antrąją seminaro dieną Zarasų rajono savivaldybės kultūros centro darbuotojai su savo kolegomis iš kitų šalių žinių sėmėsi iš rinkodaros ir viešųjų ryšių specialistų iš Latvijos. Lektoriai Ainars Plotkans ir Valdis Melderis kalbėjo apie išradingus būdus, kaip paskleisti gerąją žinią apie savo veiklą, jos nešamą naudą ir rezultatus. Susirinkę kultūros sferos darbuotojai pripažino, kad vis dėlto ne kiekvienas kultūros vartotojas iš tiesų suvokia, kiek įvairaus darbo lieka scenos užkulisiuose... Vakare buvo aplankytas Daugpilio keramikos muziejus, kur visus pasitiko latvių liaudies kultūros puoselėtojai – kolektyvas „Dyrbini“. Parodų kuratorė Ilona Šauša pristatė muziejaus ekspoziciją ir paragino visus palikti savo įspaudą ant specialiai projekto dalyviams ką tik nulipdytos puodynės.

Paskutinioji seminaro diena buvo skirta Daugpilio krašto kultūros įstaigoms. Seminaro dalyviai turėjo galimybę susipažinti su kolegų darbo sąlygomis ir specifika, pasidalinti patirtimi, padiskutuoti ir pabendrauti. Aplankyta Špogi miestelio meno mokykla ir Andrupenės etnografijos muziejus. Seminaro dalyviai džiaugėsi galėdami geriau pažinti savo kaimynus, juk bendradarbiavimas tampa daug sklandesnis, kai ryšiai sutvirtinami susitinkant akis į akį. Be tiesioginio bendravimo tokių didelių tarptautinių projektų įgyvendinimas taptų neįmanoma užduotimi.

Projektas „Mobilumo džiaugsmas“ įgyvendinamas jau dvylika mėnesių. Ateinančiais metais Zarasų rajono savivaldybės kultūros centro laukia nemažai atsakingų, kūrybingų ir svarbių projektinių užduočių. Tarptautinių veiklų maratoną pradėsime vasario mėnesį Sartų mugėje tautinių šokių pasirodymais. Svarbiausias kitų metų projekto renginys – įspūdinga Joninių šventė Zaraso ežero saloje, didžiojoje estradoje, kuri bus lydima inovatyviais sprendimais, nepakartojamais reginiais ir trijų šalių kultūrinėmis improvizacijomis. Kviečiame sekti projekto „Mobilumo džiaugsmas“ naujienas ir nepraleisti nei vieno renginio!

Už pateiktą informaciją yra visiškai atsakingas Zarasų rajono savivaldybės kultūros centras ir ši informacija jokiu būdu negali būti naudojama Europos Sąjungos nuomonei reikšti.