Logo
Pagrindinis > Projektai > “Kūryba – mano viltis”- viltis padėti sau
“Kūryba – mano viltis”- viltis padėti sau
Parašė   
Antradienis, 16 Spalis 2012 09:40

Lietuvos - Latvijos bendradarbiavimo projektas „Kūryba - mano viltis“ tęsiasi. Pasibaigus vasaros renginiams vėl sukaupiamas dėmesys į mokymus. Projekto grupių veikla nenutrūko ir vasarą, visi buvo įtraukti į Suvieko, Turmanto švenčių, Rudens mugės programas, keliavo į Daugpilio rajono šventes, buvo kviečiami ir į daugybę renginių, tapo labai populiarūs. Amatai - molio lipdymo, audimo, vilnos vėlimo sekcijos taip pat nestokojo visuomenės dėmesio, gyvai demonstruojant darbo procesą Miesto šventės metu per Žolinę, Rudens mugės metu. Pravesta Amatų stovykla, kurioje 30 Zarasų ir Daugpilio rajonų amatų sektoriaus grupės narių dalinosi kūrybingumu ir žiniomis. Taip daugpiliečiai pramoko vilnos vėlimo, zarasiečiai pynimo iš vytelių, keramikos meistrai iš Daugpilio Amatų centro papildė šios grupės žinias ir kūrybinius sumanymus. Visuomenė Rudens mugės metu pasigėrėjo scenografijos darbais, kuriuos parengė dailės mokomoji grupė.

Po renginių vėl visos grupės grįžo į patalpas ir tęsia darbą. Tikėtina, kad jie nesibaigs kartu su projekto vykdymu, kurioje mokymai turėtų baigtis gruodžio mėnesį, o dailės – vasario mėnesį, veiks kaip šokių, vokalo studijos, keramikos, vilnos vėlimo ir audimo būreliai, dailės studija. Smagu ir pačiam kurti ir kitam parodyti. Susidomėjimas amatais šalyje tolydžiai auga, mes irgi turime ką parodyti. Belieka išsiugdyti įprotį ateiti po dienos darbų ir poilsiui nulipdyti kokį menišką dalykėlį, išausti sprindį, kažką nuvelti, pasijusti savarankiška, kuriančia asmenybe.

Kviečiame prie mokymų prisijungti daugiau zarasiečių, turmantiškių ir suviekonų. Šis projektas akcentuoja žmonių su specialiais poreikiais įtraukimą į bendruomenių veiklas, todėl gyventojai, turintys specialių poreikių ypatingai laukiami.

Zarasų kultūros centre nuo pirmadienio iki penktadienio nuo 17 ar kiek vėliau yra ką veikti. Pirmadieniais renkasi dailės studija, antradieniais- linijinių šokių grupė, trečiadieniais kviečiame mokytis austi, ketvirtadieniais dainuoti ir užsiimti keramika, penktadieniais visi traukiame į Suvieką mokytis velti iš vilnos. Turmante ir Suvieke apylinkių gyventojai laukiami linijinių šokių ir vokalo mokymuose.

Rima Vitaitė Projekto „Kūryba – mano viltis“ vadovė