Logo
Pagrindinis > Projektai > Projekto „Mobilumo džiaugsmas“ seminaras Lietuvoje – nauda, pasikeitimas patirtimi ir užsakytas oras
Projekto „Mobilumo džiaugsmas“ seminaras Lietuvoje – nauda, pasikeitimas patirtimi ir užsakytas oras
Parašė   
Šeštadienis, 29 Rugsėjis 2012 12:58

Šių metų rugsėjo 25 – 27 dienomis Zarasų rajono savivaldybės kultūros centro vykdomo projekto „Mobilumo džiaugsmas“ Nr. LLB-1-063 įgyvendintų veiklų skrynia pasipildė kultūrinės patirties sklaidos seminaru, kuriame susirinko po septyniolika kultūros įstaigų atstovų iš kiekvienos projekto šalies: Latvijos, Lietuvos ir Baltarusijos.

Projektas „Mobilumo džiaugsmas“ – tai 18 mėnesių trukmės kultūrinis projektas, griaunantis sienas ir plečiantis bendradarbiavimo tinklus. Projekto vadovė – Zarasų kultūros centro direktorė – Jovita Mikutavičienė. Projekto pagrindinių veiklų sąrašas susideda iš keturių kūrybinių stovyklų, kurių dvi – etnokultūros stovykla Baltarusijoje ir jaunimo kūrybos stovykla Lietuvoje – jau sėkmingai praėjo; iš dvylikos koncertų ir pasirodymų, kurių metu pristatomi stovyklų rezultatai – jų jau praėjo šeši; bei iš trijų kultūrinės patirties sklaidos seminarų, kurių antrasis ką tik pasibaigė.

Rugsėjo 25 d. seminaro dalyvius, įvairių kultūros įstaigų darbuotojus Zarasų kultūros centre pasitiko rajono savivaldybės meras Arnoldas Abramavičius bei švietimo ir kultūros skyriaus vedėjo pavaduotoja Daiva šukštulienė. Projektą dalyviams pristatė projekto koordinatorė Aleksandra Čižikaitė, Daugpilio krašto savivaldybės kultūros skyriaus vedėja Inara Mukane, projekto koordinatorė Baltarusijoje Galina Panič. Po darbingo pusiaudienio užsakytas oras leido dalyviams pasigrožėti Zarasų miestu, aplankyti traukos objektus bei susipažinti su kultūrinių renginių organizavimo resursais Zarasuose. Seminaro dėstytoja Lidija Laurinčiukienė įvedė dalyvius į seminaro temą, pristatė lyderystės aspektus kultūros sferoje. Visų trijų dienų jungiamoji tema – „Kultūros įstaigos vadovas – lyderis, kultūros įstaigos darbuotojai - lyderių komanda". Vakare dalyviai persikėlė į poilsio bazę „Smalvos“ , kur vyko tradicinių šokių mokymai ir pasidalinimas nacionaliniais bendravimo ypatumais kartu su Zarasų kultūros centro kapela „Čir-vir-vyrai“.

Antroji seminaro diena – dalyvių kelionė į sostinę, kur projektas buvo pristatytas Lietuvos Liaudies kultūros centre jo šeimininkams, Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos atstovams. Svečiams iš Latvijos bei Baltarusijos buvo pristatyta LLKC veikla, UNESCO paveldas, Lietuvos kultūros sistema. Šilta saulė bei giedras dangus nušvietė kultūros sferos atstovams gražiausias Vilniaus senamiesčio kerteles, o svarbiausios miesto kultūros organizacijos atvėrė duris – aplankyta Lietuvos nacionalinė filharmonija, Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras, nacionalinė dailės galerija, kur apžiūrėtos koncertinėsir parodų salės, pristatyta veikla, įvyko apsikeitimas naudinga informacija.

Paskutinioji seminaro diena praleista su charizmatiška seminaro lektore Lidija Laurinčiukiene, kuri seminaro dalyvius lydėjo ir mokė viso seminaro metu. Trečiąją dieną dalyviams pozityvumą ir naudingas žinias skiepijanti lektorė plėtojo lyderystės temą. Pirmąją paskaitos skaidrę puošė pavadinimas „Kultūros įstaigos vadovas – lyderis, ir... jo karvė!“. Karvė – tai metaforinis įvaizdžio simbolis. Ji jei nebus rožinė, tai bent su rožinėm ausim – turi pristatyti tave taip, kaip nori, kad tave matytų kiti. To ir mokėsi dalyviai visas tris seminaro dienas. Naudingumas – neabejotinas. Kvalifikacija ir savivertės jausmas pakeltas, nuotaika ir energija užkrauta, akiratis praplėstas, projektas sėkmingai juda į priekį.

Organizatoriai dėkoja Lietuvos liaudies kultūros centrui – projekto „Mobilumo džiaugsmas“ asocijuotam partneriui, Lietuvos nacionalinei filharmonijai, Lietuvos nacionaliniam operos ir baleto teatrui, Nacionalinei dailės galerijai, poilsio bazės „Smalvos“ darbuotojams, visus pakerėjusiai seminaro lektorei Lidijai Laurinčiukienei, „Alaus namams“ (UAB „VIDGINTA“), o svarbiausia – projekto partneriams – Daugpilio krašto savivaldybės kultūros skyriui bei Braslavo vykdomojo komiteto kultūros skyriui, be kurių šis projektas negalėtų būti toks įvairiapusis ir pilnavertis. Tikimės, kad ir kiti projekto darbai puoš mūsų kasdienybę ir spalvos ją įvairiausiomis kultūrinėmis spalvomis.

Už pateiktą informaciją yra visiškai atsakingas Zarasų rajono savivaldybės kultūros centras ir ši informacija jokiu būdu negali būti naudojama Europos Sąjungos nuomonei reikšti.