Logo
Pagrindinis > Projektai > Rugsėjo 21 – 22 dienomis Zarasai pražys rudens spalvomis
Rugsėjo 21 – 22 dienomis Zarasai pražys rudens spalvomis
Parašė   
Pirmadienis, 10 Rugsėjis 2012 14:29

 

 

 

 

Savaitgalis Zarasuose numatomas įdomus, spalvingas ir turiningas. Penktadienį, rugsėjo 21 d. nuo 15 val. Zarasų Sėlių aikštėje vyks EUROPOS BENDRADARBIAVIMO DIENA. Tai Lietuvos – Latvijos - Baltarusijos bendradarbiavimo per sienas programos, visose trijose šalyse vykdomų projektų mugė, įdomiausių projektų pristatymas vizualiomis priemonėmis. Varžysis Lietuviškas žemaitukų veislės žirgas, latviškas mikroautobusas, greitosios pagalbos mašina RAF ir baltarusiškas traktorius „Belarus”. Pasirodys pasieniečiai kinologai su augintiniais, greitį, sumanumą ir drąsą demonstruos gelbėtojai ugniagesiai, medikai rengs patikrinimą dėl krūties vėžio. Šventės dalyvius organizatoriai vaišins kareiviška koše, o norintiems pasiklausyti projektų bendradarbiavimo kultūrinėje srityje, koncertuos Zarasų, Daugpilio ir Braslavo rajonų kūrybinių stovyklų dalyviai, Rezeknės muzikantai ir šokėjai, o pabaigoje visus į šokių sūkurį įsuks gausus Latvijos ir Lietuvos šokėjų būrys, jau susirinkę į rytojaus dieną prasidėsiančią RUDENS MUGĘ.

 

Rugsėjo 22 d. nuo ankstaus ryto Zarasų Sėlių aikštė sumirgės žemės ūkio gėrybėmis, svetingais Zarasų rajono seniūnijų kiemeliais, gėlių, vaismedžių augintojų daigais ir žiedais. Tradicinė rudens mugė, šiemet įkomponuota į Lietuvos - Latvijos bendradarbiavimo per sieną programos projekto „Kūryba – mano viltis” projekto renginį „Rudens mugė”. Vidudienį aikštė sumirgės karnavaliniais kostiumais, išpuoštų traktorių paradu. Geriausius Zarasų rajono ūkininkus, gražiausias sodybas pagerbsime meniniais numeriais - projekto mokomųjų grupių koncertais. Tikimės, kad bendras puošnus šventinis šurmulys pakels nuotaiką Zarasų rajono žemdirbiams, gausiai į šventę susirinkusiems mugės dalyviams iš visos Lietuvos, atvykusiems nusipirkti žemės gėrybių, mėsos, pyrago gaminių, amatininkų pagamintų dekoro ir namų apyvokos daiktų.

Nuo 14 val. žiūrovams ir mugės dalyviams - kitas įspūdingas renginys - liaudiškų šokių kolektyvų ir ansamblių festivalis „MAINYTINIS”. Į festivalį atvyks Vilniaus Universiteto dainų ir šokių grupė, Kauno „Santara”, „Pušynėlis”, „Ratava”, Daugpilio miesto „Liksme” ir „Laksmė” , dalyvaus Zarasų rajono šokių ansambliai – „Ežerūnas”, „Ežerėlis” bei „Lietutis”.

Įspūdingą programą tęs tradicinių šokių pynė kuriai grieš Suvieko, Zarasų muzikantai, linksmieji „Sadūnai” bei Vilniaus kapela “Sutaras”

Vakarinę programą kartu su sutemomis pradės „Ugnies šou”. Svečiuose - Maskvos ir Sankt Peterburgo fakyrai.

„Rudens mugė” - įspūdinga lauko renginių Zarasų kurortiniame mieste pabaiga. Dar pasidžiaugti paskutine šiluma ir gelstančiais lapais kviečiame visus, kam netoli, kam mieli Zarasai. Laukiame atvykstant su savo išaugintu derliumi ar pagamintais skanumynais, gražumynais. Plačiais krepšiais lauktuvėms ir atsargoms žiemai.