Dailidenai paroda
Parašė   
Penktadienis, 31 Rugpjūtis 2012 14:20

 

Lidija Dailidėnienė gimė 1954m. Panevėžyje.

Kūriniai byloja, kad kūrėjos žvilgsnis yra kosmopolitiškas, tai yra jis nėra konkretaus laiko ar epochos dalis. Būtent paroda ir yra menininko pozicijos, jo požiūrio į savo kūrybą manifestacija. Lidijos Dailidėnienės kūryba nekalba apie konkretų laiką. Ji kalba apie jausmus, dailininkės pasaulėjautą ir impresijas.

Lidijos Dailidėnienės tapyba – tarsi poezija: platūs laukai, šukuojami vėjo, įvairiaspalvės gėlės, smilgos, lauko gėlių puokštės, žiedlapėlių dėliojimas prie pumpurėlio, pumpurėliu - prie kotelio.. Smulkūs potėpiai darniai sugyvena su ekspresyviomis linijomis tiek didelio, tiek ir minimalistinio formato drobėse. Dailininkės pasirinktas subtilus, rafinuotas koloritas atspindi harmoningą dermę su gamta. Tarsi tapytojos meditacija - drobės dvelkia vidine ramybe ir laisve.

 

Jonas Dailidėnas Gimė 1953 m. Panevėžio raj. Stultiškių kaime.

Tai menininkas, kuris kurdamas pasikliauja tik savo paties fantazija. Menininko darbai - tarsi vaizdai iš senų pasakų, mitų. Jiems būdingas erdvės siužetas, abstrakčios figūros, kurias kiekvienas gali įžvelgti savaip. Tai leidžia skirtingai interpretuoti, suprasti dailininko darbus.

J. Dailidėno paveiksluose vyrauja šiltų spalvų paletė, ramybė ir harmonija. Dailininko paveikslai namų erdvėms suteikia jaukumo ir šilumos. Nuo 1974 m. dailininkas dalyvauja parodose Lietuvoje, Danijoje, Švedijoje, Rusijoje, Latvijoje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose.