Logo
Pagrindinis > Projektai > Projektas „Mobilumo džiaugsmas“ įsibėgėja: jaunimo kūrybos stovykla Zarasuose
Projektas „Mobilumo džiaugsmas“ įsibėgėja: jaunimo kūrybos stovykla Zarasuose
Parašė   
Pirmadienis, 23 Liepa 2012 08:56

Šių metų sausio 2 d. Zarasų rajono savivaldybės kultūros centras pradėjo vykdyti projektą „Sociokultūrinio tinklo sukūrimas Zarasų, Daugpilio, Braslavo pasienio regione, pritraukiant jaunimą ir aktyvinant vietos bendruomenes. Mobilumo džiaugsmas“. Šis projektas jau ne viena veikla džiugino ir stebino tiek jo dalyvius, tiek žiūrovus ir net pačius organizatorius. Viso projekto metu yra numatytos keturios kūrybinės stovyklos, dvylika koncertų ir trys kultūrinės patirties sklaidos seminarai. Į įgyvendintų veiklų kultūrinę skrynelę jau įdėta etnokultūros stovykla, vykusi Braslave, kur dalyviai iš Lietuvos, Latvijos ir Baltarusijos dešimt dienų plušėjo ir mokėsi groti įvairiais liaudies instrumentais. Stovyklos metu paruošta koncertinė programa jau pristatyta Daugpilio bei Braslavo bendruomenėms. Trijų miestų kultūros srities darbuotojai turėjo galimybę pasidalinti patirtimi Braslave vykusiame trijų dienų seminare. Taip pat jau įvyko keli jaunimo kūrybos bei teatro trupių pasirodymai.

Projektas sparčiai juda į priekį. Liepos 25 d. Zarasuose bus atidaroma jaunimo kūrybos stovykla, kur Lietuvos, Latvijos ir Baltarusijos jaunimas vedamas trijų ekspertų: choreografijos, vokalo bei muzikos, penkias dienas tobulins savo žinias, dalyvaus užsiėmimuose, megs naujas pažintis ir dalinsis savo idėjomis. Tris paskutines stovyklos dienas profesionalioje scenoje jų pasirodymus galės stebėti Zarasų miesto gyventojai bei svečiai, o kompetentinga komisija juos įvertins ir apdovanos geriausiai stovyklos žinias įsisavinusius bei pritaikiusius jaunuosius menininkus.

Stovyklos užsiėmimus ves kruopščiai atrinkti specialistai, kurie žada nepabosiančias pamokas, daug naudingų patarimų, improvizacijų bei žaidimų. Stovyklos dalyviai:

Vokalinis ansamblis „Ogoniok“ (Daugpilio raj.),

Vokalinis, ansamblis „Stage on“ (Daugpilis),

Pramoginių šokių studija „Vivat“ (Daugpilis),

Solistai iš Daugpilio miesto,

Estradinio dainavimo studijos „Fortūna“ solistai (Vitebskas),

Šokių kolektyvas „Ulybka“ (Vidzi),

Postfolk grupė „Mindrauja“ (Zarasai),

Šokių kolektyvai iš Zarasų, Salako, Turmanto bei Degučių.

Tikimės, kad antroji projekto „Mobilumo džiaugsmas“ kūrybinė stovykla suteiks atvykstantiems iš kaimyninių šalių dalyviams ne tik džiaugsmo keliauti, bet ir pažinti, o vietiniams jaunuoliams atvers galimybes susirasti naujų draugų, bendrauti be barjerų, mokytis vieniems iš kitų bei semtis patirties iš patyrusių specialistų.