Logo
Pagrindinis > Projektai > Projekto „Kūryba – mano viltis“ veiklos įsibėgėjo
Projekto „Kūryba – mano viltis“ veiklos įsibėgėjo
Parašė   
Ketvirtadienis, 05 Balandis 2012 11:43

Lietuvos - Latvijos bendradarbiavimo per sienas programos projektas „Kūryba- mano viltis“, vykdomas Zarasų rajono savivaldybės kultūros centro nuo vasario 10 dienos jau siekia užsibrėžtų rezultatų. Šis projektas – tai klubinės veiklos, kuriomis siekiama integruoti į bendruomenes žmones su negalia, sveikus, bet iki šiol nepasirinkusius laisvalaikio praleidimo formos bendruomenių narius. Pradėjus vykdyti projektą atrodė, kad bus nelengva pritraukti žmones į kultūrines veiklas, amatų būrelius, bet rezultatas pranoko lūkesčius. Labai greitai mokymo grupės prisipildė ne tik lauktų dalyvių skaičiumi, bet kai kuriuose mokymuose dalyvių skaičius padvigubėjo ar net patrigubėjo. Ypatingai patraukliai Suvieko bendruomenės nariams pasirodė vilnos vėlimo mokymai, į kuriuos suvažiuoja ir aplinkinių gyventojų ir net zarasiečių.

 

Lietuvos - Latvijos bendradarbiavimo per sienas programos projektas „Kūryba- mano viltis“, vykdomas Zarasų rajono savivaldybės kultūros centro nuo vasario 10 dienos jau siekia užsibrėžtų rezultatų. Šis projektas – tai klubinės veiklos, kuriomis siekiama integruoti į bendruomenes žmones su negalia, sveikus, bet iki šiol nepasirinkusius laisvalaikio praleidimo formos bendruomenių narius. Pradėjus vykdyti projektą atrodė, kad bus nelengva pritraukti žmones į kultūrines veiklas, amatų būrelius, bet rezultatas pranoko lūkesčius. Labai greitai mokymo grupės prisipildė ne tik lauktų dalyvių skaičiumi, bet kai kuriuose mokymuose dalyvių skaičius padvigubėjo ar net patrigubėjo. Ypatingai patraukliai Suvieko bendruomenės nariams pasirodė vilnos vėlimo mokymai, į kuriuos suvažiuoja ir aplinkinių gyventojų ir net zarasiečių. Sumaniai šiam mokymui vadovauja mokytoja Regina Balčytienė. Labai noriai įvairaus amžiaus zarasiečiai ateina į keramikos mokymus. Molio darbams vadovauja mokytojas Raimundas Pupeikis. Į vokalo studiją Zarasuose, kuriai vadovauja naujoji Salako kultūros centro darbuotoja Rasa Lukošiūnaitė susirinko moterų, tad drąsu būtų šį būrį pavadinti choru. Net iki šiol nepopuliarus amatas- audimas( vis prisimenu, kiek nenoro buvo eiti mokytis audimo 2003 metais, vykdant projektą „Tradicinių amatų artelė“ ir po jo, pradėjus austi tautinius rūbus) pasirodė gana patrauklus, kur atėjo 10 jaunų, gabių moterų. Vokalo, šokių studijos Turmante ir Suvieke irgi nestokoja dalyvių, kas balsą pataisyti, kas laikyseną pakoreguoti, bet gal būt ir dėl to, kad ateina suvokimas save tobulinti ir realizuoti, išmokti ką nors naudingo, kuo užsiimsime laisvalaikiu, ar gal ateityje užsidirbsime papildomą litą „ant bandelių“, juk daugiakanalės televizijos pabodo, o sėdėti baruose nei kur nei iš ko.

Baigiamas mokymo grupių aprūpinimas medžiagomis ir priemonėmis, zarasiečiai jau laukia lauko aikštelės kultūros centro kieme, kur bus jauku pasėdėti, pasiklausyti muzikos, atsigaivinti.

O mes, projekto vykdytojai, versdamiesi per galvą, skubam įvykdyti pirkimus, atvežimus, įrengimus, rašliavas ir visą kitą rūpestėlį, kad atėję į Velykinį koncertą zarasiečiai jau pasigėrėtų pirmaisiais molio darbais, vilnos vėlinių grožybėmis, pasvarstytų ar nevertėtų ir jiems pabandyti

Projekto vadovė Rima Vitaitė