Kūryba – mano viltis PDF 

Zarasų rajono savivaldybės kultūros centre pradedamas vykdyti Lietuvos –Latvijos bendradarbiavimo per sienas programos projektas „Kūryba – mano viltis“. Tai projektas nukreiptas į klubinio darbo vystymą Zarasų rajone įtraukiant žmones su negalia, arba su specialiais poreikiais (1/3 dalyvių). Šio projekto partneriai- Daugpilio rajono savivaldybės kultūros departamentas, kuris tampa mums artimiausiais ir patikimais partneriais jau ketvirtame projekte.

„Kūryba-mano viltis“ bus vykdoma Zarasų mieste, Turmante ir Suvieke. Čia bus suformuotos mokomosios grupės, dirbsiančios 10 mėnesių: Zarasuose – Linijinių šokių grupė, vokalo studija, dailės studija, keramikos būrelis ir audimo būrelis. Suvieke bus mokoma linijinių šokių, muzikos- vokalo ir vilnos vėlimo, Turmante- linijinių šokių ir vokalo. Tiek pat – 10 grupių bus suformuota Daugpilio mieste ir rajono miesteliuose- Demene ir Viški.

Veiklos turėtų pritraukti vietinių bendruomenių narius, vietinius žmones su negalia. Tai padės išplėsti kultūrinių veiklų pasiūlą, išmokyti norinčius įsigyti amato. Numatoma nemažas bendruomenių narių indėlis į veiklas, jiems bus surengta konferencija „Padėk sau ir kitiems“ Daugpilio rajone, kurioje bus pateikta geriausia abiejų šalių patirtis ir numatytos priemonės integruojant į gyvenimą žmones su negalia.

Projekte Zarasų rajone numatyta surengti Rudens mugę, į kurią jau įsiliejo tautinių šokių kolektyvų festivalis „Mainytinis“. Rudens mugė bus įspūdingas renginys, papildytas teatralizuotais kostiuminiais elementais, choreografinėmis kompozicijomis, kas turėtų pakelti į aukštesnį lygmenį tradicines Zarasų mieste organizuojamas Rudens derliaus šventes. Numatyta surengti amatų stovyklą, Suvieko ir Turmanto seniūnijų festivalius. 2013 metais numatomas baigiamasis projekto renginys – visų projekto dalyvių forumas Zarasuose, kuriame pasiektus rezultatus pamatysime parodoje ir scenoje.

Bus renovuota vasaros aikštelė prie Zarasų rajono savivaldybės kultūros centro, kurios pasigedo zarasiečiai vasaros metu mėgę šią poilsio vietą. Bus įrengti pandusai pagrindinėse kultūros centro vietose- žmonių su negalia judėjimui pastate. Bus įsigyta daugiau techninių priemonių , apšvietimo technikos ilgalaikiam kasdieniam kultūros darbui, aprangos kolektyvams.

Tikimės, kad pradėtos veiklos tęsis ir pasibaigus projektui, kad pritraukti bendruomenių nariai sėkmingai ir toliau vystys savo kūrybinius gebėjimus. Tai padės kultūros sektoriui labiau suartėti su bendruomenėmis, o bendruomenėms dalintis patirtimi su kaimyniniu Daugpilio rajonu.

Pradedant projektą svarbiausias uždavinys suformuoti mokymo grupes į kurias norime pritraukti įvairaus amžiaus suaugusius bendruomenių narius ir žmones su specialiais poreikiais, kurie dar nerado savo išraiškos priemonių, nori išmokti amato, turiningai praleisti laisvalaikį.

Suvieko apylinkių gyventojai kviečiami registruotis Suvieko kultūros namuose tel. 43286 kurie nori mokytis linijinių šokių, vilnos vėlimo amato ir turintys muzikinių gebėjimų- į muzikos bei vokalo grupę. Turmanto apylinkių gyventojai registruojasi Turmanto kultūros namuose tel. 58344, norintys mokytis linijinių šokių ir dainuoti vokalo studijoje. Norintys mokytis Zarasų kultūros centre: linijinių šokių, dalyvauti vokalo studijoje, mokytis dailės, keramikos bei tradicinio audimo amatų registruojasi Zarasų kultūros centre tel. 53285, arba pas budėtoją. Vis Jus dominančią informaciją plačiau sužinosite paskambinę nurodytais telefonais arba atsivertę interneto puslapį www.zkc.lt. Ten rasite ir anketą kurią galima persiųsti el. paš Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai .

Projekto „Kūryba- mano viltis“ vadovė Rima Vitaitė