Lapkričio 8 d. 15 val. linijiniai šokiai Zarasų kultūros centre
Antradienis, 03 Lapkritis 2009 13:23

alt

Įvairūs šokiai linijose.  Partnerių nereikia!  Amžius ir sudėjimas visai nesvarbu.  Jei niekada nešokote - pats laikas pradėti.

 

„Tą valandėlę, kai imi daryti tai, ką nori, prasideda iš tiesų kitoks tavo gyvenimas“ (Richard Buckminster Fuller).

Linijos šokiai – ne tik puiki laisvalaikio praleidimo forma, bet ir gyvenimo būdas. Daugeliui linijiniai šokiai patrauklūs, nes šokti čia nebūtinas partneris, o šokama šokėjams išsirikiavus linijose. Šokti gali kiekvienas: tiek jaunas, tiek senas. Amžius ir sudėjimas visai nesvarbu. Šokti smagu dar ir dėl to, kad skamba populiariausi muzikos kūriniai. Linijiniai šokiai šokami pagal skirtingų ritmų muziką – rumbą, polką, valsą, svingą ir t.t.

Duomenų apie linijose šokamus šokius užtinkama dar senovės Graikijoje. Linijiniai šokiai ypač išpopuliarėjo apie 1970 metus, disko šokiams užkariavus šokių aikšteles. Džonui Travoltai sušokus kino filmuose „Grease“ ir „Saturday night fever“, linijiniai šokiai pasaulyje ėmė žaibiškai populiarėti. Europą linijiniai šokiai pasiekė apie 1980 metus. Šių laikų linijos šokių choreografijos tėvu yra laikomas Džimas Feranzo, sukūręs klasika tapusius šokius „Tuch Puch“ ir „Waltz across Texas“.

Sparčiai jie populiarėja ir Lietuvoje. Kiekvienais metais Palangoje rengiami linijinių šokių festivaliai, į kuriuos suvažiuoja linijos šokių grupės iš visos Lietuvos.

Šie šokiai šokami ne pasirodymui, ne publikai, o savo malonumui. Čia svarbiausia teigiamos emocijos, poilsis, malonus bendravimas, nereikia ypatingų gebėjimų, išankstinio specialaus pasiruošimo ar idealios klausos.

 

Tel. pasiteiravimui 8 620 68815