Sučiulbo Aukso paukštė ir Salake
Penktadienis, 13 kovas 2009 15:12
 
Iškilmingo vakaro pradžioje prasmingai apie muzikantų, dainininkų, šokėjų kuriamą grožį, šių žmonių pasiaukojimą kalbėjo ir laimėtojus sveikino Lietuvos liaudies kultūros centro direktorius Saulius Liausa, gyvai pokštaudamas, bet su gilia potekste apie mūsų kultūros gyvastį mintijo kultūros ministras Remigijus Vilkaitis.

 

Vėliau buvo pristatyti šių metų Aukso paukštės nominantai. Salako kapelą pristačiusi visiems žinoma populiarios televizijos laidos ,,Gero ūpo“ vedėja Loreta Sungailienė negailėjo gražių žodžių salakonams, gyrė juos už autentiškumą, puikų grojimą. Po mūsų muzikantų pasirodymo  sceną užplūdo gausus sveikintojų būrys – rajono meras Arnoldas Abramavičius, mero pavaduotojas Vytautas Sekonas, rajono tarybos nariai Violeta Barisevičienė, Rimantas Jurevičius, Zarasų kultūros centro direktorė Jovita Mikutavičienė, jos pavaduotojos Jūra Nastajienė ir Lima Vilimienė, Salako seniūnas Renius Kisielius, Antalieptės kultūros namų direktorė Danutė Vaitasienė, Dusetų kultūros namų direktorius Ovidijus Čypas ir kiti. Nuoširdžius  sveikinimo žodžius tarė rajono meras Arnoldas Abramavičius ir Zarasų kultūros centro direktorė Jovita Mikutavičienė.

Beveik tris valandas trukęs ,,Aukso paukštės“ įteikimo vakaras neprailgo. Po to Zitos Kelmickaitės šmaikščiai paraginti smagiai ir draugiškai visi vakarojo: vaišinosi, grojo, dainavo ir šoko.

Reikia tikėtis, kad salakiečių parsivežta Aukso paukštė viena ilgai negiedos – turės prisikviesti į Zarasus ir daugiau savo draugių. To ir palinkėkime.


alt alt
alt alt
alt
alt
alt