Salako liaudiška kapela „Luodė“ Aukštaitijos kaimo kapelų varžytuvėse „Grok, Jurgeli 2009"
Ketvirtadienis, 05 Vasaris 2009 12:34
Luode
Jau penkti metai šalies regionuose rengiamos kaimo kapelų varžytuvės, kurių metu, komisijos bei žiūrovų nuomone, geriausiai pasirodę kolektyvai deleguojami atstovauti savo kraštą respublikinėje kaimo kapelų šventėje „Grok, Jurgeli“ Kaune ir Vilniuje. Tai paskatina kapelas dar aktyviau muzikuoti, kurti bei kelti savo meninį lygį.

 

Šiais metais tradicinė kaimo kapelų šventė – varžytuvės „Grok, Jurgeli“, kartu su Lietuvos vardo tūkstantmečiu, minės ir savo 40 – ties metų jubiliejų. Tai pirmasis ir iki šiol populiariausias šio žanro renginys, puoselėjantis liaudišką muziką, tradicijas bei papročius, auklėjantis jaunąją kartą nacionalinės savimonės dvasia.

Sausio 31 d. Biržų kultūros centre vyko Aukštaitijos regiono kapelų varžytuvės „Grok, Jurgeli“, kuriame dalyvavo Salako kultūros namų liaudiška kapela „Luodė“. Renginio svečiai: Stefa Navardaitienė ir liaudiška kapela „Rykštė“ iš Daniūnų, renginio vedėja - Kauno dramos teatro aktorė Raimonda Šukytė. Šventės pradžioje vyko tradicinių nominacijų METŲ BIRŽIETIS teikimas, kurias įsteigė Biržų krašto laikraštis „Šiaurės rytai“, o po to kaimo kapelų varžytuvės.

Kompetentingos komisijos ir žiūrovų nuomonė sutapo, todėl buvo išrinktos dvi kapelos – Salako kultūros namų liaudiška kapela „Luodė“ ir Molėtų liaudiška kapela „Molėtai“, kurios dalyvaus respublikinėse kaimo kapelų varžytuvėse „Grok, Jurgeli“ Kaune ir Vilniuje.