Logo
Pagrindinis > Projektai
Projekto “Mobilumo džiaugsmas” teatro stovykla Zarasuose
Parašė   
Penktadienis, 28 Birželis 2013 09:33

 

Zarasų rajono savivaldybės kultūros centro tarptautinio projekto „Mobilumo džiaugsmas“ praktinė veikla jau pasibaigė įspūdingais renginiais praėjusį savaitgalį per Jonines. Tuo pat metu baigėsi ir paskutinė projektinės veiklos – teatro kūrybinė stovykla, kuri vyko birželio 20 – 24 d. Zaraso ežero Didžiojoje saloje, mažojoje estradoje ir kitose salos bei kultūros centro vietose. Stovykloje dalyvavo teatro mėgėjai - vaikai, jaunimas iš Baltarusijos, Latvijos bei Lietuvos – po 20 žmonių iš kiekvienos šalies.

Skaityti daugiau...
 
Projektas baigėsi, bet mobilumo džiaugsmas tęsis!
Parašė   
Ketvirtadienis, 27 Birželis 2013 11:55

Birželio 22 d. Zaraso ežero saloje buvo iškilmingai užbaigtas Zarasų rajono savivaldybės kultūros centro 18 mėnesių vykdytas Europos kaimynystės ir partnerystės priemonės, 2007 – 2013 m. Latvijos, Lietuvos ir Baltarusijos bendradarbiavimo per sieną programos projektas „Mobilumo džiaugsmas“. Zaraso ežero saloje susirinko per 200 projekto dalyvių iš Zarasų, Daugpilio ir Braslavo miestų ir rajonų. Savo pasirodymus scenoje pristatė etnomuzikavimo, jaunimo kūrybos, tradicinių šokių bei teatro stovyklų dalyviai, kurie ilgą laiką kūrė ir dirbo tam, kad šį paskutinį projekto „Mobilumo džiaugsmas“ renginį padarytų įspūdingu ir įsimintinu.

Skaityti daugiau...
 
TRUMPIAUSIA VASAROS NAKTIS ILGIAUSIA VASAROS ŠVENTĖ
Parašė   
Pirmadienis, 10 Birželis 2013 16:46

Visi geriausi dalykai, deja, galiausiai užsibaigia. Taip pat ir Zarasų kultūros centro vykdomas projektas „Mobilumo džiaugsmas“ išėjo į finišo tiesiąją. 18 mėnesių trukusį projektą Zarasuose žadame užbaigti taip, kad jo rezultatų dar ilgai nepamirštų nei jo dalyviai, nei žiūrovai. Šių metų birželio 22 dieną kviečiame visus pasidalinti ryškiaspalviais reginiais, neįprastais sceniniais sprendimais ir keturių projekto kūrybinių stovyklų kultūriniais produktais, kurių jungiamoji tema – Joninių tradicijos, burtai ir stichijos: ugnis, vanduo ir žolynai. Joninės – tarsi jungiamoji projekto šalių-dalyvių Lietuvos, Latvijos ir Baltarusijos pasienio regiono grandis, šventė, kurią švenčia abipus šių valstybių sienų.

Skaityti daugiau...
 
Projektas „Mobilumo džiaugsmas“ skambiai žygiuoja finišo link! „Sėlos muzikantai 2013“
Parašė   
Antradienis, 07 Gegužė 2013 14:01

17 kūrybingų ir veiklių mėnesių – būtent tokį laiko tarpą Zarasų kultūros centro vykdomo Europos kaimynystės ir partnerystės priemonės, 2007 – 2013 m. Latvijos, Lietuvos ir Baltarusijos bendradarbiavimo per sieną programos projekto „Sociokultūrinio tinklo stiprinimas Zarasų, Daugpilio ir Braslavo regione, pritraukiant jaunimą ir aktyvinant vietos bendruomenes. Mobilumo džiaugsmas“ Nr. LLB-1-063 dalyviai dirbo tam, kad pradžiugintų Jus kokybiškais kultūriniais produktais, kurių du paskutinieji, organizuojami Lietuvoje, dar laukia savo eilės. Vienas jų – tradicinis tarptautinis liaudiško muzikavimo festivalis „Sėlos muzikantai“, kuris šiais metais su gausia „peterbusrskų“ armonikų gvardija šurmuliuos jau 21-ąjį kartą.

Skaityti daugiau...
 
Kuryba mano viltis Forumas
Parašė   
Trečiadienis, 13 kovas 2013 09:24

Kovo 8-ąją įvyko Forumas “Kūryba- mano viltis”. Tai lyg ir ataskaitinis renginys visuomenei, kuriame pamatėme ir išgirdome projekto veiklose dalyvavusių zarasiečių, turmantiškių, suviekiškių, taip pat projekto partnerių Daugpilio rajono Demene, Viški, Daugpilio šokius ir dainas, teatro pastatymą, o parodoje - dailės, audimo, keramikos, vilnos vėlimo ir vytelių pynėjų darbus. Šiam renginiui visos projekte dalyvavę grupės ruošiasi atsakingai ir parodė žiūrovams toli gražu ne viską, bet tai, ką geriausiai moka, ką geriausio nulipdė, išaudė, suvėlė ir nupynė. Manome, kad renginys buvo įspūdingas ir žiūrovai nenusivylė gražia pavasarine dovana.

Skaityti daugiau...
 
Pavasarinė dovana zarasiečiams
Parašė   
Pirmadienis, 04 kovas 2013 17:01

 

Artėja į pabaigą Latvijos Lietuvos bendradarbiavimo per sienas 2007-2013 metų programos projekto “Kūryba- mano viltis” , kurį vykdo Zarasų rajono savivaldybės kultūros centras, vykdymas. Baigti 10 mėnesių trukę mokymai, atnešę daugįvairovės į kultūros  sektoriaus  kasdienybę, nuskambėję nepamirštamais renginiai - Suvieko ir Turmanto bendruomenių šventėmis, Rudens muge, amatų stovykla.

Skaityti daugiau...
 
Konferencijoje pas partnerius
Parašė   
Pirmadienis, 04 kovas 2013 16:27

 

Vykdant Lietuvos Latvijos bendradarbiavimo per sienas 2007-2013 metų programos projektą projektą „Kūryba –mano viltis“ grupė Zarasų rajono savivaldybė kultūros centro darbuotojų ir vienos iš veiklų- vokalo mokymo grupė vasario 27 dieną dalyvavome konferencijoje „Žmonių su negalia vaidmuo bendruomenėse“ Daugpilyje. Partnerių surengtoje konferencijoje buvo plačiai nagrinėjama žmonių su negaliomis įtraukimas į veiklas, darbas su jais, pagalba jiems integruojantis į aktyvų pilnavertį gyvenimą.

Skaityti daugiau...
 
<< Pradžia < Ankstesn 1 2 3 4 5 6 Sekantis > ir >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL